Sala de premsa

ONG catalanes debaten sobre la situació actual a Colòmbia i avaluen els resultats dels Plans Colòmbia

query_builder   15 octubre 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

ONG catalanes debaten sobre la situació actual a Colòmbia i avaluen els resultats dels Plans Colòmbia

Dijous, 16 d'octubre, a les 16.30h, el director de l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans, Xavier Badia, inaugura el seminari "Pla Colòmbia II. Guerra i drets humans"
El seminari, organitzat pel Col·lectiu Maloka amb el suport de l’Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat, comptarà amb la participació del sociòleg colombià Ricardo Vargas
 
El director de l’Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, inaugurarà demà, 16 d’octubre (16.30h), el seminari “Pla Colòmbia II. Guerra i drets humans”. En el seminari s’analitzarà la situació actual de Colòmbia i s’avaluarà el resultat del Pla Colòmbia I com a solució al narcotràfic i als quaranta anys del conflicte armat.
 
El seminari l’ha organitzat el Col·lectiu Maloka amb el suport de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat, la Fundació CIDOB i l’Associació Catalana per la Pau. També intervindran en la inauguració el director de la Fundació CIDOB, Josep Ribera; el president de l’Associació Catalana per la Pau, Xavi Cutillas, i la coordinadora del Col·lectiu Maloka, Clara Romero.
 
Les jornades, que se celebraran els dies 16, 17 i 18 d’octubre a la Fundació CIDOB, comptaran amb la participació del sociòleg colombià i director de Corporació Andina Colòmbia, Ricardo Vargas, que parlarà sobre l’economia de les drogues il·lícites. En el seminari s’analitzaran diversos aspectes del narcotràfic a Colòmbia, com ara per què les exportacions de cocaïna continuen estables, la situació d’exclusió que pateix la població de les regions productores de coca, l’escassa legalitat que regeix el país i les violacions dels drets humans. També es reflexionarà sobre els possibles efectes del gir a la guerra que suposarà el Pla Colòmbia II, que subordina la societat a l’exèrcit.
 
L’Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans és la unitat de la Generalitat encarregada de les polítiques públiques de promoció de la pau i els drets humans i la impulsora de la creació de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP).

16:30|.Fundació CIDOB (C/. Elisabets, 12)|Barcelona (El Barcelonès)

Inauguració del seminari Pla Colòmbia II. Guerra i drets humans