Sala de premsa

El conseller de Governació, Jordi Ausàs, presenta el nou Feder 2007-2013 a l'Alt Pirineu

query_builder   16 octubre 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El conseller de Governació, Jordi Ausàs, presenta el nou Feder 2007-2013 a l'Alt Pirineu

L'atenció al mitjans de comunicació es farà a les 11 hores, durant la pausa de la jornada
El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, presentarà els objectius i la metodologia de les convocatòries del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder), divendres, 17 d’octubre, al Molí de l’Oli – Conjunt Casa Mauri de la Pobla de Segur (Pallars Jussà). Durant la presentació, el conseller estarà acompanyat del director general d’Administració Local, Carles Bassaganya, i el coordinador dels Serveis Territorials a l’Alt Pirineu i Aran, Josep Mª Ardanuy.
 
L’atenció al mitjans de comunicació es farà a les 11 hores, durant la pausa de la jornada en la qual s’explicarà el nou programa Feder que enguany presenta canvis substancials respecte de les convocatòries anteriors pel que fa a la gestió, els objectius i els beneficiaris. L’objectiu de la presentació és que els ens locals que tinguin projectes susceptibles de ser finançats ho facin amb garanties d’èxit.
 
Des de la Direcció General d’Administració Local, el Departament de Governació gestiona una part del fons Feder de Catalunya adreçada al món local. El pressupost per a les administracions locals en la nova convocatòria és de 166,19 milions d’euros, per abastir els eixos: d’innovació, desenvolupament empresarial i economia del coneixement; de medi ambient i prevenció de riscos, de desenvolupament local i urbà, i d’assistència tècnica.
 
Pel que fa a la darrera convocatòria Feder 2000-2006, el Departament de Governació i Administracions Públiques va destinar 10.626.265 milions d’euros a l’Alt Pirineu i Aran. La construcció del Cinyell Verd a la Seu d’Urgell, el centre d’interpretació del romànic a Erill, la Vall a la Vall de Boí, el centre d’interpretació i itinerari del parc de visualització de flora i fauna del Conselh Generau d’Aran, el desplegament d’infraestructures de telecomunicacions del Consell Comarcal de l’Alt Urgell o la recuperació del patrimoni artístic del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, són, entre d’altres, algunes de les obres que s’han dut a terme al territori amb fons Feder.

10:00|.Sala d'Actes. Molí de l'Oli - Conjunt Casa Mauri (av. Verdaguer, 35)|Pobla de Segur (El Pallars Jussà)

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, presentarà els objectius i la metodologia de les convocatòries del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder). Durant la presentació, el conseller estarà acompanyat del director general d’Administració Local, Carles Bassaganya, i el coordinador dels Serveis Territorials a l’Alt Pirineu i Aran, Josep Mª Ardanuy.