Sala de premsa

Jornades de debat sobre el discurs dels drets humans en la lluita per la democràcia

query_builder   20 octubre 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Jornades de debat sobre el discurs dels drets humans en la lluita per la democràcia

Demà, 21 d'octubre, a les 18.45 h, el director de l'Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, participarà en les Jornades "El Discurs del Drets Humans en la lluita per la democràcia i la millora de vida"
La trobada, que compta amb el suport de la Generalitat, reunirà experts en drets humans d’entitats d’Algèria, Marroc i Colòmbia per analitzar la lluita pels drets humans als seus països
El director de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, participarà demà, 21 d’octubre de 2008 (18.45 h), en les Jornades “El Discurs del Drets Humans en la lluita per la democràcia i la millora de vida”, en les quals s’analitzarà l’impacte de la Declaració Universal dels Drets Humans com a instrument per a la lluita per la democràcia i la justícia social. També participaran en l’acte el Responsable de l'Àrea d'Història de la Fundació Pere Ardiaca, Manuel Moreno, i el regidor de Drets Civils de l'Ajuntament de Barcelona, Quim Mestre.
 
Les jornades, que s’emmarquen en el 60è aniversari de la Declaració dels Drets Humans, les ha organitzat la Fundació Pere Ardiaca amb el suport de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat i la Regidoria de Drets Civils de l'Ajuntament de Barcelona. També han comptat amb la col·laboració Associació Catalana per la Pau (ACP), Fundació Pau i Solidaritat de CCOO, Observartori del Sistema Penal i els Drets Humans de la Universitat de Barcelona.
 
Les jornades se celebraran a la Facultat d'Història de la Universitat de Barcelona els dies 21, 22 i 23 d’octubre. Durant els tres dies, s’analitzarà la  recepció de la Declaració Universal dels Drets Humans a Espanya i la lluita antifranquista, el discurs dels drets humans al Marroc i a Colòmbia i la relació entre els treballadors i els  drets humans.
 
Per fer-ho, es comptarà amb la participació, entre d’altres, del president del Foro por la Memoria, José Antonio Moreno; el membre de l’Associació Marroquina de Drets Humans (AMDH), Alí Mohammed Tabji, i el lluitador antifranquista i ex membre d'Amics de la UNESCO, Adoni González. També participaran la membre del Movimento de víctimas de crímenes del estado de Colòmbia (MOVICE), Luz Helena  Ramírez, i Rahmani Messaouda, de la Unió General de Treballadors d'Argèlia (UGTA).
 
Des de fa dues dècades, Fundació Pere Ardiaca treballa en el desenvolupament dels valors de llibertat, solidaritat, igualtat i fraternitat a través de l’organització de debats, investigacions i projectes socials.  
 
L’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat és la unitat del govern que s’encarrega de les politiques públiques de promoció de la pau. Entre altres actuacions, l’Oficina dóna suport, a través d’una línia de subvencions anual, a activitats d’entitats sense afany de lucre per al foment de la cultura de la pau i dels drets humans.

18:45|.Facultat d'Història de la UB(C/. Montalegre, 6)|Barcelona (El Barcelonès)

Jornades “El Discurs del Drets Humans en la lluita per la democràcia i la millora de vida”