Sala de premsa

Tremp analitza la participació ciutadana i desenvolupament local amb el suport de la Generalitat

query_builder   22 octubre 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Tremp analitza la participació ciutadana i desenvolupament local amb el suport de la Generalitat

Dijous, 23 d'octubre, a les 10 h, el director general de Participació Ciutadana, Marc Rius, presentarà les jornades formatives "Participació Ciudana i desenvolupament local"
En les jornades, que han comptat amb el suport de la DG de Participació Ciutadana de la Generalitat, es debatrà sobre el desenvolupament de la participació ciutadana en temps de crisi i les relacions entre Administració i ciutadania en l’àmbit rural
 
Tècnics de participació ciutadana i veïns de Tremp i d’altres localitats celebraran demà i dijous, 23 i 24 d’octubre, les Jornades formatives “Participació ciutadana i desenvolupament local”. En les Jornades, organitzades per l’Ajuntament de Tremp amb el suport de la DG de Participació Ciutadana de la Generalitat, es reflexionarà  sobre la necessitat d'incorporar la ciutadania en els processos de desenvolupament local.
 
Les jornades “Participació i desenvolupament local” les presentarà demà, 23 d’octubre (10 h), el director general de Participació Ciutadana, Marc Rius. També participaran en l’acte el president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, i l’alcalde de Tremp, Víctor Orrit. Les jornades també han comptat amb la col·laboració del Sevei d’Ocupació de Catalunya, la Diputació de Lleida i l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA).
 
L’objectiu de les jornades és promoure bones pràctiques de participació ciutadana, especialment en territoris rurals o en petites poblacions, i intercanviar experiències de processos de desenvolupament local. Es tractarà també sobre els reptes en el desenvolupament del territori en temps de crisis i els límits de les relacions entre administració i ciutadania en l’ambit rural.
 
Les jornades s’adrecen a persones que treballen en l’àmbit de participació ciutadana en l’àmbit local i també a la ciutadania interessada en temes de participació. Formen part del pla de suport desenvolupat per la DG de Participació Ciutadana a la realització de trobades de debat i intercanvi d’experiències per tot el territori de manera descentralitzada.
 
Participaran en les sessions experts de diferents administracions, universitats i empreses, com ara l’assessor de la ministra de Medi Ambient, Jaime Izquierdo, el president de la Comissió de Desenvolupament Rural de la Fed.Española de Municipios y Províncias, Francisco González i el subdirector general de Participació en l’Àmbit Local de la Generalitat, Fernando Pindado.
 
La Direcció General de Participació Ciutadana és la unitat del govern encarregada de l’impuls de polítiques públiques de participació. Entre les seves actuacions, aquesta DG col·labora amb el món acadèmic i el món local per fomentar la creació d’una xarxa de tècnics i experts en participació ciutadana a tot Catalunya.

10:00|.Centre Cívic Tarraquet (c. Alcalde Rosell, 8-10)|Tremp (El Pallars Jussà)

El director general de Participació Ciutadana, Marc Rius, presentarà les jornades formatives Participació Ciudana i desenvolupament local.