Sala de premsa

El Departament de Governació i Administracions Públiques organitza a Girona una jornada per presentar el nou FEDER

query_builder   2 octubre 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El Departament de Governació i Administracions Públiques organitza a Girona una jornada per presentar el nou FEDER

La jornada tindrà lloc a l'Aula Magna de la Casa de Cultura de Girona divendres, 3 d'octubre
El Departament de Governació i Administracions Públiques, a través de la Direcció General d’Administració Local, farà a Girona, divendres, 3 d’octubre, la segona de les jornades que ha organitzat per difondre els objectius i la metodologia de les convocatòries del Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER) 2007-2013. La primera jornada va tenir lloc a Tortosa dimecres, 1 d’octubre. El director general d’Administració Local, Carles Bassaganya, la directora dels Serveis Territorials a Girona, Mireia Mata, i el subdirector general de Cooperació Local, Jordi Cots, atendran els mitjans de comunicació durant la pausa, a les 11 hores.
 
Amb aquestes jornades, el Departament vol explicar el nou programa operatiu que, enguany, presenta canvis substancials respecte de les convocatòries anteriors pel que fa a la gestió, els objectius i els beneficiaris. L’objectiu d’aquestes jornades és que els ens locals que tinguin projectes susceptibles de ser finançats ho facin amb garanties d’èxit. Des de la Direcció General d’Administració Local, el Departament de Governació gestiona una part del fons FEDER de Catalunya adreçada al món local. El pressupost per a les administracions locals en la nova convocatòria és de 166,19 milions d’euros, per cobrir els eixos d’innovació, desenvolupament empresarial i economia del coneixement; de medi ambient i prevenció de riscos; de desenvolupament local i urbà, i d’assistència tècnica.
 
Pel que fa a la darrera convocatòria FEDER 2000-2006, el Departament de Governació i Administracions Públiques va destinar 24.521.762,71 milions d’euros a Girona. La rehabilitació de l’Ecomuseu la Farinera a Castelló d’Empúries, l’ampliació del Terracotta Museu de la Bisbal d’Empordà, la creació d’un centre de teletreball a les Preses, la rehabilitació de Can Mario com a Museu del Suro a Palafrugell, la creació de Can Quintana com a centre per a la dinamització econòmica a Torroella de Montgrí o la millora de Televall, territori digital de Ribes de Freser, són, entre d’altres, algunes de les obres que s’hi han dut a terme amb el FEDER.

10:00|.Casa de Cultura (pl. de l'Hospital, 6) |Girona (El Gironès)

El director general d’Administració Local, Carles Bassaganya, presentarà la nova convocatòria del Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER) 2007-2013.