Sala de premsa

Les ONG debaten sobre el paper de la societat civil en els conflictes

query_builder   30 octubre 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Les ONG debaten sobre el paper de la societat civil en els conflictes

Divendres, 31 d'octubre, a les 10 h, a la UPF
La jornada “La societat civil en el conflicte: entre la protecció i l’apoderament” ha comptat amb el suport de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat
 
El director de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, inaugurarà divendres, 31 d’octubre de 2008 (10 h), la jornada “La societat civil en el conflicte: entre la protecció i l’apoderament”, en què es reflexionarà sobre el paper de la societat civil en els conflictes i els reptes de les ONG. La jornada l’ha organitzat el Servei Civil Internacional (SCI) de Catalunya  amb el suport de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans i de l’Agència de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat. També participarà en l’acte el codirector del Instituto de Estudios y Acción Humanitaria (IECAH), Jesús Núñez.
 
En la jornada s’analitzaran les fortaleses i debilitats dels instruments de protecció dels civils en els conflictes i es reflexionarà sobre el paper de les dones com a víctimes i protagonistes dels conflictes. També es debatrà sobre els reptes de les ONG en la protecció de la població civil i la visió de la societat civil a través dels mitjans de comunicació.
 
Per a fer-ho, participaran diverses ONG, com ara Entrepobles, Cooperacció, Taula Catalana pels Drets Humans a Colòmbia i Intermón Oxfam. A més, hi intervindran, entre d’altres, el professor de la UAB i director del Postgrau “La comunicació dels conflictes i la pau”, Xavier Giró; l’investigador de l’Escola de Cultura de Pau, Josep M. Royo, i la investigadora social Maria Truñó.
 
SCI-Catalunya és una de les 37 branques que formen el Servei Civil Internacional, present als cinc continents. L’SCI dóna suport a accions que encoratgin el desenvolupament dels valors de solidaritat i justícia social i treballa per fomentar noves formes de convivència que promouen la tolerància.
L’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat és la unitat del govern que s’encarrega de les polítiques públiques de promoció de la cultura de la pau. Entre altres actuacions, l’Oficina dóna suport, a través d’una línia de subvencions anual, a activitats d’entitats sense afany de lucre per al foment de la cultura de la pau i dels drets humans.

10:00|.Federació Catalana d'ONG per al Desenvolupament (c. Tàpies, 1-3)|Barcelona (El Barcelonès)

El director de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, inaugurarà la jornada “La societat civil en el conflicte: entre la protecció i l’apoderament”.