Sala de premsa

El Departament de Governació i Administracions Públiques organitza a Mataró una jornada per presentar el nou FEDER

query_builder   8 octubre 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El Departament de Governació i Administracions Públiques organitza a Mataró una jornada per presentar el nou FEDER

La jornada tindrà lloc a l'Auditori de l'Escola Universitària del Maresme a Mataró dijous, 9 d'octubre
El Departament de Governació i Administracions Públiques, a través de la Direcció General d’Administració Local, farà a Mataró, dijous, 9 d’octubre, la quarta de les jornades que ha organitzat per difondre els objectius i la metodologia de les convocatòries del Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER) 2007-2013. El secretari general del Departament de Governació i Administracions Públiques, Jaume Oliveras, el director general d’Administració Local, Carles Bassaganya, i el director dels Serveis Territorials a Barcelona, Joan Rabasseda, atendran els mitjans de comunicació durant la pausa, a les 11 hores.
 
Amb aquestes jornades, el Departament vol explicar el nou programa operatiu que, enguany, presenta canvis substancials respecte de les convocatòries anteriors pel que fa a la gestió, els objectius i els beneficiaris. L’objectiu d’aquestes jornades és que els ens locals que tinguin projectes susceptibles de ser finançats ho facin amb garanties d’èxit. Des de la Direcció General d’Administració Local, el Departament de Governació gestiona una part del fons FEDER de Catalunya adreçada al món local. El pressupost per a les administracions locals en la nova convocatòria és de 166,19 milions d’euros, per abastir els eixos: d’innovació, desenvolupament empresarial i economia del coneixement; de medi ambient i prevenció de riscos; de desenvolupament local i urbà; i d’assistència tècnica.
 
Pel que fa a la darrera convocatòria FEDER 2000-2006, el Departament de Governació i Administracions Públiques va destinar 123.303.134,91 milions d’euros a la demarcació de Barcelona. La remodelació del mercat municipal de Molins de Rei, l’escola bressol “Els Menuts” de Mataró, la rehabilitació de l’entorn de l’antic torrent de Sant Ignasi a Manresa, la millora del nucli antic d’Alella, l’ordenació de la riera de Caldes de Montbui, la rehabilitació de la fàbrica “Textil Rase” de Cardedeu, la reconversió del tram urbà de la N-II a Pallejà o la rehabilitació de camins rurals al voltant de Sant Llorenç, són, entre d’altres, algunes de les obres que, al territori, s’han dut a terme amb el  FEDER.

10:00|.Escola Universitària del Maresme (pg. del Callao, s/n) |Mataró (El Maresme)

El secretari general del Departament de Governació i Administracions Públiques, Jaume Oliveras, i el director general d’Administració Local, Carles Bassaganya, presentaran les convocatòries del Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER) 2007-2013.