Sala de premsa

El conseller Tresserras inaugura Cultura Viva, les Jornades sobre recerques de Patrimoni Etnològic i Cultura Popular

query_builder   11 novembre 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El conseller Tresserras inaugura Cultura Viva, les Jornades sobre recerques de Patrimoni Etnològic i Cultura Popular

El proper dimecres, 12 de novembre, a les 9.00 hores, es farà la inauguració de Cultura Viva, les jornades sobre recerques de Patrimoni Etnològic i Cultura Popular. Assistiran a l’obertura de les jornades el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras; la degana de la Facultat de Geografia i Història, M. Ángeles Del Rincón Martínez, i Verena Stolcke, presidenta de l'Institut Català d'Antropologia i catedràtica de la Universitat Autònoma de Barcelona. Tot seguit, Monica Degen, professora del Departament de Ciències Socials de la Universitat de Brunel pronunciarà la conferència d’obertura, Dissenyant cultures urbanes: “ravalejar” i la comercialització dels sentits.  Acompanyarà el conseller el director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, Ramon Fontdevila.
 
Les jornades tenen per objectiu oferir un balanç de les principals recerques de l’Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya dutes a terme des de 1994, quan es va començar a implementar aquest programa del Servei de Patrimoni Etnològic del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana. A un nivell més general, les jornades volen servir de plataforma de reflexió sobre el paper de la recerca en el processos de sensibilització, dinamització i protecció del patrimoni etnològic de Catalunya.
 
En els espais que tindran lloc les jornades es podran veure també els pòsters que presentaran alguns equips de recerca que han realitzat recerques “IPEC-Documentació”, dirigides a documentar col·leccions d’objectes o de fotografies, a recollir elements de caràcter etnològic com ara els jocs populars, a o bé a generar sèries d’entrevistes sobre determinats temes d’interès etnològic.
 
Les sessions de les jornades es faran el 12 i el 13 de novembre a la Sala Gran de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona.

09:00|.Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona (c. Montalegre, 6)|Barcelona (El Barcelonès)

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, inaugurarà Cultura Viva, les Jornades sobre recerques de Patrimoni Etnològic i Cultura Popular.