Sala de premsa

Presentació de la Jornada sobre Plans de Sostenibilitat Energètica i Models de Mesurament de Gasos amb Efecte d'Hivernacle a escala local

query_builder   12 novembre 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Presentació de la Jornada sobre Plans de Sostenibilitat Energètica i Models de Mesurament de Gasos amb Efecte d'Hivernacle a escala local

.
El president delegat de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Joan Antoni Baron, l’alcalde de Cerdanyola del Vallès, Antoni Morral, la directora general de Qualitat de l’Edificació i Rehabilitació de l’Habitatge del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, Núria Pedrals, i la comissionada del rector per a Política Ambiental de la Universitat Autònoma de Barcelona, Maria Rosa Rovira, presentaran demà dijous, 13 de novembre, en roda de premsa, el contingut de la Jornada sobre Plans de Sostenibilitat Energètica i Models de Mesurament de Gasos amb Efecte d'Hivernacle que se celebrarà dimecres de la setmana vinent, dia 19, a Cerdanyola del Vallès.
 
Una de les qüestions clau per a l’èxit dels compromisos de reducció en les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH) és establir un sistema de mesurament de la sostenibilitat energètica comú a totes les ciutats d’Europa. I és en aquest sentit que l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, la Diputació de Barcelona, el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, el Consorci Urbanístic del Centre Direccional de Cerdanyola del Vallès i la Universitat Autònoma de Barcelona, amb el suport de la Comissió Europea, han organitzat aquesta jornada tècnica amb l’objectiu de posar les bases i els criteris d’un sistema comú per mesurar, a escala local, les emissions de GEH.
 
La jornada, a més, permetrà conèixer in situ la contribució del Centre Direccional de Cerdanyola del Vallès al programa europeu Polycity . L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i el Consorci del Centre Direccional de Cerdanyola del Vallès, a través d’aquest projecte, s’han consolidat com a exemples locals capdavanters en l’assoliment dels objectius de reducció d’emissions de GEH.
 
Recentment, la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu de complir el Protocol de Kyoto, ha aprovat el Pla marc de mitigació del canvi climàtic a Catalunya 2008-2012. El pacte d’alcaldes per a la sostenibilitat energètica que promou la Comissió Europea, que compta amb el suport la Diputació de Barcelona i l’adhesió de més d’una quarantena de municipis, entre els quals el de Cerdanyola del Vallès, és un repte que de ben segur suposarà la implantació progressiva d’un nou model energètic municipal.
 
La contribució final de la jornada ha de permetre la redacció d’un document comú de les administracions locals catalanes adreçat a l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, la Direcció General de Transport i Energia i el Centre Conjunt de Recerca de la Comissió Europea que plantegi els criteris de compatibilitat entre els sistemes de mesurament de les emissions de GEH necessaris per redactar els plans i els informes anuals de sostenibilitat energètica que s’han establert com a requisits perquè les ciutats de la UE s’adhereixin al pacte d’alcaldes que promou la Comissió Europea. 

13:00|.Sala d'Arxius. Ajuntament de Cerdanyola del Vallès (pl. de Francesc Layret, s/n)|Cerdanyola del Vallès (El Vallès Occidental)

La directora general de Qualitat de l’Edificació i Rehabilitació de l’Habitatge del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, Núria Pedrals, el president delegat de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Joan Antoni Baron, l’alcalde de Cerdanyola del Vallès, Antoni Morral, i la comissionada del rector per a Política Ambiental de la Universitat Autònoma de Barcelona, Maria Rosa Rovira, presentaran en roda de premsa el contingut de la Jornada sobre Plans de Sostenibilitat Energètica i Models de Mesurament de Gasos amb Efecte d'Hivernacle que se celebrarà dimecres dia 19 de novembre.