Sala de premsa

Jornades de debat sobre la recuperació dels espais de la memòria a Barcelona

query_builder   19 novembre 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Jornades de debat sobre la recuperació dels espais de la memòria a Barcelona

Dijous, 20 de novembre de 2008, a les 10 hores, la directora general de la Memòria Democràtica, M. Jesús Bono, inaugurarà les jornades "La ciutat i la memòria democràtica" que compten amb el suport de la Generalitat
La directora general de la Memòria Democràtica, M. Jesús Bono, participarà demà, 20 de novembre de 2008, a les 10 hores, en la inauguració de les jornades “La ciutat i la memòria democràtica”, sobre l’aplicació del nou marc legislatiu en la recuperació dels espais de la memòria democràtica a Barcelona.
 
Les jornades les ha organitzat el col·lectiu Desafectos, la Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya (UPEC) i el Centre de Treball i Documentació (CTD), amb el suport de la Direcció General de la Memòria Democràtica i la Diputació de Barcelona. En l’acte també participaran el rector de la UPEC, Jordi Serrano; l’historiador i membre del CTD, Xavier Domènech, i el membre de Desafectos, Raimon Gassiot.
 
En les jornades “La ciutat i la memòria democràtica”, que se celebraran els dies 20 i 21 al Pati Manning de Barcelona, es debatrà les polítiques públiques a realitzar sobre els espais de la memòria democràtica a Barcelona. El tractament dels nomenclàtors franquistes presents a la ciutat, el patrimoni dels refugis de la Guerra Civil espanyola i els espais de la repressió són alguns dels temes que s’abordaran durant les jornades.
 
En els debats, hi participaran la historiadora Pilar Mateo, que exposarà la seva recerca sobre la simbologia franquista a la ciutat de Barcelona, i la historiadora Judit Pujadó, que parlarà de la realitat patrimonial dels refugis. També hi intervindran el professor d’antropologia de la UB, Manuel Delgado, per parlar sobre l’espai de la clandestinitat a la BCN franquista, i el responsable d’Espais de Memòria de les Terres de Lleida (DG de la Memòria Democràtica), Josep Calvet, que exposarà les polítiques públiques de recuperació de la memòria i els espais de la memòria.
 
L’assistència a les jornades és gratuïta, però cal inscriure-s’hi prèviament. Trobareu el formulari d’inscripció al web: http://www.upec.cat/forms/espais_de_memoria

10:00|.Auditori del Pati Manning (C/. Montalegre, 7)|Barcelona (El Barcelonès)

Jornades de debat "La ciutat i la memòria"