Sala de premsa

Mataró recupera la història de la Guerra Civil en unes jornades intergeneracionals amb el suport de la Generalitat

query_builder   24 novembre 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Mataró recupera la història de la Guerra Civil en unes jornades intergeneracionals amb el suport de la Generalitat

Dimarts, 25 de novembre, a les 19 h, la directora general de la Memòria Democràtica de la Generalitat, M. Jesús Bono, participarà en la sessió inaugural
La directora general de la Memòria Democràtica de la Generalitat, M. Jesús Bono, participarà demà, 25 de novembre (19 h), en la sessió inaugural de les Jornades Republicanes, que se celebraran fins al 16 de desembre a la Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró. En la trobada es debatrà sobre els reptes de la República, l’aixecament militar, el paper de les brigades internacionals, la repressió durant la guerra i la postguerra, l’exili..etc. L’objectiu és transmetre la memòria de la Guerra Civil propiciant el diàleg i el debat amb els joves.
 
També participaran en la inauguració la consellera delegada de Gent Gran de l’Ajuntament de Mataró, Núria Aguilar; la historiadora i coordinadora de les jornades, Margarida Colomer, i un representant de la Comissió de Memòria Històrica de la Gent Gran. Les jornades, organitzades per la Comissió Memòria Històrica de la Gent Gran i l’Ajuntament de Mataró, han comptat amb el suport de la DG de la Memòria Democràtica de la Generalitat.  
 
Les jornades comptaran amb la participació d’historiadors com ara el catedràtic d’Història Contemporània de la UAB, Borja de Riquer; el professor d’Història Contemporània de la UB, Joan Villarroya, i la doctora en Història de l’Art a la UB, Encarnació Soler.
 
La Direcció General de la Memòria Democràtica és la unitat del govern que impulsa les polítiques públiques de recuperació de la memòria democràtica. Entre altres actuacions, aquesta DG ha donat suport a l’Ajuntament de Mataró en la realització de la web temàtica de la Comissió Memòria Històrica de la gent gran de Mataró i d’un monument a la memòria històrica l’any 2007 i per a la realització de la guia didàctica de l'exposició " Mataró. Recuperem la nostra història. Anys 30". La DG també ha donat suport enguany al projecte del Patronat municipal de cultura per a la recerca sobre el període de la postguerra (1939-1952) a la ciutat.

19:00|.Biblioteca Pompeu Fabra (pl. Occitània, s/n)|Mataró (El Maresme)

La directora general de la Memòria Democràtica de la Generalitat, Maria Jesús Bono, participarà en la sessió inaugural de les Jornades Republicanes, que se celebraran fins al 16 de desembre a Mataró.