Sala de premsa

Presentació del llibre 'Les muntanyes de la llibertat', sobre el pas d'evadits pels Pirineus durant la Segona Guerra Mundial

query_builder   25 novembre 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Presentació del llibre 'Les muntanyes de la llibertat', sobre el pas d'evadits pels Pirineus durant la Segona Guerra Mundial

Dimecres, 26 de novembre, a les 19:00 hores, a la Universitat de Girona
Demà, dimecres 26 de novembre (19 h), la Universitat de Girona acollirà la presentació del llibre “Les muntanyes de la llibertat”, sobre el pas d’evadits pels Pirineus durant la Segona Guerra Mundial. El llibre és obra de l’historiador Josep Calvet i l’ha editat Avenç.
 
Participaran en la presentació el gerent del Museu Memorial de l’Exili, Jordi Font; l’autor del llibre, Josep Calvet; el director de L'Avenç, Josep M. Muñoz, i el vicerector de Relacions Institucionals, Societat i Cultura de la Universitat de Girona, Joaquim M. Puigvert.
 
“Les muntanyes de la llibertat” recull les històries personals d’alguns dels 80.000 refugiats que van arribar a Espanya travessant els Pirineus. Molts d’ells, majoritàriament jueus, fugien de la barbàrie nazi, però també n’hi havia d’altres que volien unir-se als exèrcits aliats del nord d’Àfrica o França. També recull la història dels alemanys que fugien a través de les muntanyes, cap al final de la guerra, després de l’alliberament de França.

19:00|.Fundació Universitat de Girona (Pl/. de Sant Jordi, 1)|Girona (El Gironès)

Presentació llibre "Les muntanyes de la llibertat"