Sala de premsa

Presentació d' "El dia revolt", un recull de reportatges protagonitzats pels fills de l'exili català de 1939

query_builder   25 novembre 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Presentació d' "El dia revolt", un recull de reportatges protagonitzats pels fills de l'exili català de 1939

Dijous, 27 de novembre, a les 11:00 hores, al restaurant Silenus de Barcelona
El pròxim dijous, 27 de novembre (11 h), es presentarà el llibre “El dia revolt. Literatura catalana de l’exili”, que recull quaranta-dos reportatges amb els fills de l’exili català del 1939. Els reportatges els ha realitzat Julià Guillamon a Catalunya, França i a diversos països de Sud Amèrica. El llibre l’ha editat Empúries i ha comptat amb el suport de la Direcció General de la Memòria Democràtica de la Generalitat.
 
Participaran en la presentació el cap de l’Àrea de Difusió, Projectes i Assessorament Històric de la Direcció General de la Memòria Democràtica, Ignasi Sardà; l’autor del llibre, Julià Guillamon, i, el director literari de Grup 62, Xavier Folch.
 
“El dia revolt” recull les vivències personals d’exiliats catalans a través d’entrevistes, més de 500 imatges d’àlbums i arxius familiars i diversos documents, com ara passaports, portades de publicacions i postals. L’obra presenta l’exili des d’un punt de vista carregat de matisos i contradiccions, com un dia revolt, en el qual conviuen sentiments diferents com ara el desig de començar una nova vida, el desarrelament, o el dolor.
 
 

11:00|.Restaurant Silenus. C/ dels Àngels 8. Barcelona|Barcelona (El Barcelonès)

El cap de l'àrea de Difusió i Projectes de la Direcció General de Memòria Democràtica de la Generalitat , Ignasi Sardà, participa en la presentació del llibre "Un dia revolt", un recull de 42 reportatges sobre l'exili català realitzats per Julià Guillamon.