Sala de premsa

La Generalitat i l'ajuntament de Mataró reuneixen una setantena de regidors per debatre com millorar la participació ciutadana en el món local

query_builder   26 novembre 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

La Generalitat i l'ajuntament de Mataró reuneixen una setantena de regidors per debatre com millorar la participació ciutadana en el món local

Dijous, 27 de novembre, a les 10.00 h, el secretari de Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat, Josep Vendrell, inaugurarà la jornada "Anàlisi de la participació a Catalunya i propostes de futur"
 
El Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació i l’ajuntament de Mataró organitzen demà dijous la jornada de debat "Anàlisi de la participació local a Catalunya i propostes de futur", una trobada que reunirà una setantena de regidors i tècnics locals de les demarcacions de Barcelona i la Catalunya Central. L’objectiu de la jornada és analitzar la participació ciutadana en el món local a Catalunya i fer propostes de futur per a millorar-la. El debat tindrà com a punt de partida l’informe “Actituds polítiques i comportament electoral a Catalunya: material per a un debat social”, un estudi sobre la desafecció política coordinat pel catedràtic de Ciència Política de la UAB Josep Maria Vallès. Hi participaran regidors de diverses localitats catalanes com Sabadell, Rubí, Polinyà, Mataró, Pineda, Barcelona, Badalona, Manresa, Arenys..etc.
 
L’acte inaugural començarà a les 10h amb una intervenció del regidor de Participació de Mataró, Carlos Fernández. Tot seguit, el secretari de Relacions Institucionals i Participació, Josep Vendrell, inaugurarà la trobada. Després, el catedràtic de Ciència Política de la UAB, Quim Brugué, presentarà breument l’informe sobre la desafecció política i s’obrirà el debat entre els assistents. L’investigador del Consell Superior d’Investigacions Científiques, Joan Font, analitzarà algunes experiències de democràcia participativa a Catalunya i a les 12.15h començaran les taules temàtiques. Per grups, els assistents debatran sobre la participació en els entorns metropolitans; com millorar la participació local i com augmentar la transparència en les polítiques públiques. A les 14.30h, el director general de Participació Ciutadana de la Generalitat, Marc Rius, presidirà l’acte de cloenda. També hi participaran el diputat delegat de Participació a la Diputació de Barcelona, Xavier Amor, i el primer tinent d’alcalde de Mataró, Ramon Bassas.
 
La jornada forma part del procés de debat de l’informe sobre la desafecció política a Catalunya, un estudi encarregat pel govern davant la baixa participació electoral i altres signes de descontentament de la ciutadania respecte del sistema polític i el seu funcionament. L’objectiu del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació és posar a debat la situació de la desafecció política al nostre país i les seves causes i consensuar mesures per combatre-la. A Mataró, la trobada s’emmarca en la Setmana de la Participació, organitzada per l’ajuntament i que també inclou la 3a Mostra d’Entitats.
 
 
 
 
 

10:00|.Recinte Firal del Nou Parc Central (Camí de la Geganta)|Mataró (El Maresme)

El secretari de Relacions Institucionals i Participació, Josep Vendrell, inaugurarà la jornada "Anàlisi de la participació a Catalunya i propostes de futur", que reunirà una setantena de regidors per debatre com millorar la participació ciutadana en el món local.