Sala de premsa

La Sènia i la Generalitat museïtzen el camp d'aviació i l'integren a la Xarxa d'Espais de Memòria de Catalunya

query_builder   28 novembre 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

La Sènia i la Generalitat museïtzen el camp d'aviació i l'integren a la Xarxa d'Espais de Memòria de Catalunya

Dissabte, 29 de novembre, a les 11 h, inauguració de la primera fase de museïtzació del camp d'aviació de la Sènia
La Sènia estrenarà el pròxim dissabte la primera fase de museïtzació del camp d’aviació utilitzat durant la Guerra Civil en aquesta localitat del Montsià. Les obres són una iniciativa de l’Ajuntament de la Sènia que ha comptat amb el suport del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació (Direcció General de la Memòria Democràtica). La museïtzació del camp s’inclourà dins la Xarxa d’Espais de Memòria de Catalunya, la xarxa d’espais i rutes de memòria que impulsa la Generalitat.
 
L’acte d’inauguració comptarà amb la participació de la directora general de la Memòria Democràtica de la Generalitat, M. Jesús Bono, la directora dels Serveis Territorials a les Terres de l’Ebre d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Pilar Andreu, i responsables del Consorci per a l’Execució del Pla de Dinamització Turística de les Terres de l’Ebre, que també col·labora en el finançament del projecte.
 
A les 11.30 h, el grup “L’exèrcit de l’Ebre” farà una recreació històrica, reproduint una exhibició de 12 membres d’aquesta entitat vestits amb uniforme militar republicà. A les 12.30h, el Centre Obrer de la Sènia acollirà la presentació del llibre “L’aeròdrom de la Sènia 1937-1939. Imatges d’un passat”, d’Heribert Garcia Esteller.
 
La Direcció General de la Memòria Democràtica és la unitat del govern que impulsa les polítiques públiques de recuperació de la memòria democràtica. Des de 2006, col·labora en el projecte de senyalització i museïtzació del camp d’aviació de la Sènia a través de subvencions per a projectes de recuperació de la memòria democràtica.

11:00|.Camp d'aviació de la Sènia (Partida Els Plans)|Sénia (El Montsià)

La directora general de la Memòria Democràtica de la Generalitat, Maria Jesús Bono, participarà en la inauguració de la primera fase de museïtzació del camp d'aviació de la Sènia.