Sala de premsa

El conseller Saura participa en la inauguració de la Caravana dels Drets Humans i presenta noves iniciatives per a la seva defensa

query_builder   9 desembre 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El conseller Saura participa en la inauguració de la Caravana dels Drets Humans i presenta noves iniciatives per a la seva defensa

Dimecres, 10 de desembre, Dia Internacional dels Drets Humans, a la Pl. Universitat de Barcelona
A les 9.45 h, Saura participarà en la inauguració d’una mostra itinerant sobre els Drets Humans i en la Lectura pública de la Declaració Universal que es farà a la Pl. Universitat de Barcelona
 
A les  10.30 h, el conseller presentarà les noves iniciatives del Departament en la defensa dels Drets Humans
 
A les 11 h, el conseller assistirà a la inauguració de la nova seu del Síndic de Greuges al Pg Lluís Companys
 
El conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, presentarà demà les noves iniciatives en la defensa dels Drets Humans que prepara el seu departament a través de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans. Ho farà demà (10.30 h), coincidint amb el 60è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, a la Pl. Universitat, on es farà una lectura pública de la Declaració.
 
A les 9.45 h a la mateixa Pl. Universitat, el conseller participarà en l’acte d’inauguració de la Caravana dels Drets Humans, una exposició que pretén difondre els Drets Humans i convidar el visitant a posar-se a la pell de les persones que veuen els seus drets bàsics violats (dones víctimes de la violència, immigrants, menors que pateixen abusos, etc). L’organitzen el Col·legi d’Advocats de Barcelona i el Consejo General de la Abogacia Española amb el suport de la Generalitat (Of. de Promoció de la Pau i els Drets Humans), entre altres institucions.
 
Després de fer una breu visita a l’exposició, les autoritats presents iniciaran la lectura pública de la Declaració Universal dels Drets Humans (10.10 h), que obrirà la degana del Col·legi d’Advocats de Barcelona, Sílvia Giménez-Salinas llegint el preàmbul i els articles primer i segon. El conseller Saura llegirà els articles 12 i 13 de la Declaració, i en acabar atendrà els mitjans.
 
Inauguració de la nova seu del Síndic de Greuges
A les 11h, el conseller assistirà a la inauguració de la nova seu del Síndic de Greuges de Catalunya, ubicada al Passeig Lluís Companys, número 7. A més del conseller Saura i el Síndic de Greuges, Rafel Ribó, també hi assistiran el president del Parlament, Ernest Benach; el Defensor del Poble, Enrique Múgica, i l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, entre altres. 

Després de participar en la lectura pública de la Declaració Universal dels DDHH (10.30 h aprox.), el conseller Saura atendrà els mitjans i presentarà noves iniciatives per defensar els drets humans.

09:45|.Pl/. Universitat|Barcelona ()

Inauguració de La Caravana dels Drets Humans i presentació de noves iniciatives per defensar els drets humans