Sala de premsa

Primera reunió de la Junta de Govern del Memorial Democràtic

query_builder   10 desembre 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Primera reunió de la Junta de Govern del Memorial Democràtic

Dimecres, 10 de desembre, a les 16.45 h, al Palau de la Generalitat
Demà dimecres, 10 de desembre, la Junta de Govern del Memorial Democràtic, la primera institució dedicada a la recuperació de la memòria democràtica, celebrarà la seva reunió constitutiva. En aquesta primera trobada, presidida pel conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, es proposaran, a més, els membres del Consell Assessor designats per les universitats, el Consell Interuniversitari, la Filmoteca i l’Institut d’Estudis Catalans. En la reunió també es farà balanç de l’activitat de la Direcció General de la Memòria Democràtica de la Generalitat.
 
Estan convocats a la trobada:
 
-El conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, com a president de la Junta.
-Quatre membres escollits pel Parlament entre professionals de reconegut prestigi: els historiadors Albert Balcells, Joan B. Culla, Montserrat Duch i Josep M. Solé i Sabaté
-Un membre proposat per cada grup parlamentari i designat pel Parlament: Hilari Raguer (CiU); José Luís Martín Ramos (PSC); Enric Pujol (ERC); Andreu Mayayo (ICV); Mònica Querol (PPC); i Juan Carlos Losada (Ciutadans)
-La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Marta Selva
-El director del Museu d’Història de Catalunya, Agustí Alcoberro
-El director de l’Arxiu Nacional de Catalunya, Josep M. Sans Travé
-Cinc membres nomenats pel govern: el secretari Relacions Institucionals i Participació (DIREP), Josep Vendrell; la directora general d’Acció Departamental (Dept. Vicepresidència), Margarida Aritzeta; l’assessor en Relacions Externes (Dept. Justícia), Àlex Masllorens; el director general d’Innovació (Dept. Educació), Joan Badia, i el secretari general del Consell Interuniversitari (Dept. Innovació, Universitats i Empresa), Xavier de las Heras
 
També hi assistiran el director del Memorial Democràtic, Miquel Caminal, i la directora general de la Memòria Democràtica de la Generalitat, M. Jesús Bono. Faltaran a la primera reunió de la Junta un representant del Consell Assessor i dos del Consell de Participació, òrgans del Memorial Democràtic que es constituiran en les pròximes setmanes.
 
A les 16.45 h, la Junta de Govern es farà la primera fotografia de grup i el conseller Saura i el director del Memorial, Miquel Caminal, atendran els mitjans.

16:45|.Palau de la Generalitat (Pl. Sant Jaume, 4)|Barcelona (El Barcelonès)

El conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, presidirà la primera reunió de la Junta de Govern del Memorial Democràtic.