Sala de premsa

L'Institut d'Estudis Penedesencs presenta noves dades sobre les fosses del Penedès i les lliura a la Generalitat

query_builder   11 desembre 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

L'Institut d'Estudis Penedesencs presenta noves dades sobre les fosses del Penedès i les lliura a la Generalitat

Divendres, 12 de desembre, a les 11.30 h, la directora general de la Memòria Democràtica, M. Jesús Bono, recollirà la investigació històrica elaborada durant dos anys per l'Institut d'Estudis Penedesencs
La informació del projecte de recerca “Tots els noms” s’afegirà al cens de desapareguts i al mapa de fosses que elabora la Direcció General de la Memòria Democràtica
 
Més tard (13.30 h), Bono visitarà els espais de memòria senyalitzats a Santa Margarida i els Monjos, dins del projecte dels Espais de l’aviació republicana i la guerra aèria (1936-1939)
 
La directora general de Memòria Democràtica de la Generalitat, Maria Jesús Bono, i el president de l’Institut d’Estudis Penedesencs, Ramon Arnabat, presentaran divendres en roda de premsa (11.30 h) noves dades sobre desapareguts i fosses al Penedès. Es tracta del resultat del treball de recerca  Tots els Noms (El Penedès, 1931-1978) realitzat durant dos anys per l’Institut en els 47 municipis de l’Alt Penedès, del Baix Penedès i del Garraf. Ramon Arnabat lliurarà la investigacó a la directora general de la Memòria Democràtica per tal que la Generalitat incorpori les noves dades al seu cens que desapareguts i al mapa de fosses.
 
Espais de l’Aviació Republicanade Santa Margarida i els Monjos
Després (12.30 h), la directora general de la Memòria Democràtica es reunirà amb l’alcalde de Santa Margarida i els Monjos, Jordi Girona. A les 13.30 h, sortiran de l’ajuntament per visitar els espais de memòria de l’aviació republicana senyalitzats: el refugi de la Margaridoia i el refugi del Serral. També visitaran la biblioteca Centre de Documentació i Recerca de l’Aviació i la Guerra Civil i el Parc de la Memòria.

11:30|.Institut Estudis Penedesencs (c. dels Ferrers, 54 baixos)|Vilafranca del Penedès (L' Alt Penedès)

La directora general de Memòria Democràtica de la Generalitat, Maria Jesús Bono, i el president de l’Institut d’Estudis Penedesencs, Ramon Arnabat, presentaran en roda de premsa les noves dades sobre desapareguts i fosses al Penedès.