Sala de premsa

Nou punt d'informació del Parc Natural de l'Alt Pirineu

query_builder   15 desembre 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Nou punt d'informació del Parc Natural de l'Alt Pirineu

.
La directora general del Medi Natural, Núria Buenaventura, serà demà dimarts, 16 de desembre, al Pallars Sobirà per visitar diferents espais del Parc Natural de l’Alt Pirineu. Acompanyaran la directora el president del Parc Natural de l’Alt Pirineu, Martí Boada, i l’adjunt al director dels Serveis Territorials de Medi Ambient per a l’Alt Pirineu i l’Aran, Òscar Augé.
 
A les 10:30 h, la directora visitarà el nou punt d’informació del Parc a la Vall Ferrera. Concretament, aquest nou centre, situat a Araós, municipi d’Alins, servirà com a centre d’informació turística per als visitants que accedeixin al Parc des d’aquest punt. Es tracta d’una caseta de fusta totalment equipada per tenir un/a informador/a turístic/a durant les èpoques de major afluència de visitants. L’actuació, completada el mes de novembre de 2008, també ha inclòs el condicionament de l’entorn (senyalització, murs de contenció, mobiliari urbà, enjardinament), i ha suposat una inversió total de 75.651 €. En aquest punt, la directora atendrà els mitjans de comunicació per explicar les actuacions que s’estan portant a terme al Parc.
 
A continuació, la comitiva es desplaçarà a la Mollera d’Escalarre, l’única zona d’aiguamolls que té el Parc, al municipi de la Guingueta d’Àneu. En aquest espai, es preveuen una sèrie d’actuacions encaminades a garantir els objectius de conservació dels hàbitats i les espècies més rellevants, alhora que se’n promou la utilització turística sostenible. Concretament, es preveu fer-hi un sender de circumval·lació, adaptat a minusvàlids i dotat d’observatoris i d’altres equipaments per a l’observació dels ocells aquàtics, molt abundants durant la migració.

10:30|.Punt d'informació del Parc a Araós|Alins (El Pallars Sobirà)

La directora general del Medi Natural, Núria Buenaventura, visitarà el nou punt d’informació del Parc a la Vall Ferrera