Sala de premsa

L'exposició Caravana dels Drets Humans arriba dimecres a Terrassa i acaba la seva itinerància per Catalunya

query_builder   15 desembre 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

L'exposició Caravana dels Drets Humans arriba dimecres a Terrassa i acaba la seva itinerància per Catalunya

Dimecres, 17 de desembre (11 h), inauguració de la mostra al Parc dels Catalans de Terrassa
La mostra, que commemora el 60è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, ha rebut el suport de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat (Dep. d’Interior, Relacions Institucionals i Participació)
 
Terrassa acollirà l’exposició itinerant Caravana dels Drets Humans a partir de dimecres vinent, 17 de desembre de 2008 (11h), organitzada amb motiu del 60è aniversari de la Declaració dels Drets Humans. La mostra, que ha itinerat arreu de l’Estat espanyol, s’ha pogut veure a Reus, Girona i Barcelona i acabarà el seu recorregut per Catalunya a Terrassa. La Caravana s’instal·larà fins al dia 22 de desembre al Parc dels Catalans de Terrassa. Participaran a la inauguració el director dels Serveis Territorials d’Interior, Relacions Institucionals i Participació a Barcelona, Àngel Merino; l’alcalde de Terrassa, Pere Navarro, i el degà del Col.legi d’Advocats de Terrassa, Miquel Sàmper.
 
La mostra, que pretén difondre els Drets Humans i conscienciar sobre la importància de la seva Declaració Universal, ara fa 60 anys, l’organitzen el Col·legi d’Advocats de Terrassa i el Consejo General de la Abogacia Española i ha rebut el suport del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat (Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans).
La Caravana dels Drets Humans pretén que la ciutadania conegui la situació dels drets humans a nivell estatal i internacional i convida el visitant a posar-se a la pell de col·lectius que veuen vulnerats els seus drets: persones immigrades, dones que pateixen maltractaments, etc. L’exposició itinerant ja ha rebut gairebé 100.000 visites i ha recorregut vint-i-quatre ciutats a tot l’Estat espanyol; Reus, Girona i Barcelona entre elles. 
La Caravana dels Drets Humans és un recorregut per cinc grans contenidors, cadascun dels quals està dedicat a un temàtica diferent:
1. Drets/ Drets Humans al món
2. El viatge de la meva vida; Estrangeria i immigració
3. A Espanya, estem tots bé? Drets Humans a Espanya
4. Jo t’estimo tant...; Violència de gènere
5. Fes-te sentir convida a les persones que visiten la caravana a deixar el
seu missatge i assessorar-se amb advocats del Col·legi d’Advocats de Barcelona desplaçats a la Caravana.

La Caravana estarà oberta al públic, de 10 a 14 i de 17 a 21 hores, de dimecres a diumenge; i dilluns, de 10 a 15 hores. L’entrada és gratuïta.

11:00|.Parc dels Catalans, s/n|Terrassa (El Vallès Occidental)

Inauguració de la Caravana dels Drets Humans a Terrassa