Sala de premsa

Un llibre recupera la història de la Guerra Civil a Caldes de Montbui amb el suport de la Generalitat

query_builder   18 desembre 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Un llibre recupera la història de la Guerra Civil a Caldes de Montbui amb el suport de la Generalitat

Divendres, 19 de desembre (19.30 h), la directora general de la Memòria Democràtica participarà en la presentació del llibre "Caldes de Montbui 1936-1939. Entre la il·lusió i el dol" a l'Ajuntament de Caldes
La directora general de la Memòria Democràtica de la Generalitat, Maria Jesús Bono, participarà demà, 19 de desembre (19.30 h), en la presentació del llibre “Caldes de Montbui 1936-1939. Entre la il·lusió i el dol (Revolució i Guerra Civil)”, promogut per l’Associació Història i Memòria de Caldes de Montbui i el Museu Thermalia i que ha comptat amb el suport de la DG de la Memòria Democràtica de la Generalitat.
 
El llibre sobre la Guerra Civil a Caldes de Montbui, és el fruit de quatre anys d’investigació d’un equip de set persones coordinat per l’historiador i membre del Consell Assesor del Memorial Democràtic de la Generalitat, Josep M. Solé i Sabaté. L’obra recupera la història des de la proclamació de la II República a Caldes de Montbui fins a l’ocupació i les conseqüències de la Guerra Civil, passant pels fets d’octubre de 1934, la revolta militar del 19 de juliol de 1936, els fronts de guerra, els convalescents i els refugiats. El llibre explora aspectes del període històric a Caldes com ara la vida religiosa i el culte clandestí durant la guerra, el paper de la dona, l’economia de guerra, el lleure i la cultura durant el conflicte, etc.
 
Per fer-ho, els investigadors han analitzat el Diari personal del combatent Daniel Codina Cortès i les memòries de Josep Xalabarder Alonso, s’han realitzat més de trenta entrevistes a testimonis, i s’ha fet un treball de documentació de fonts institucionals diverses, com ara arxius i registres, i investigacions d’historiadors.
 
També participaran en l’acte l’alcalde de Caldes de Montbui, Jordi Solé; el regidor de Cultura, Turisme i Patrimoni de l’ajuntament de Caldes de Montbui, Pep Gaspar; el coordinador del llibre, Josep M. Solé, i les autores Marta Barceló i Mònica Ricart.

19:30|.Ajuntament de Caldes de Montbui (pl. de la Font del Lleó, 11)|Caldes de Montbui (El Vallès Oriental)

La directora general de la Memòria Democràtica, Maria Jesús Bono, participarà en la presentació del llibre “Caldes de Montbui 1936-1939. Entre la il·lusió i el dol (Revolució i Guerra Civil)”, promogut per l’Associació Història i Memòria de Caldes de Montbui i el Museu Thermalia i que ha comptat amb el suport de la DG de la Memòria Democràtica de la Generalitat.