Sala de premsa

El secretari general de Medi Ambient i Habitatge signa un conveni per construir 123 habitatges protegits en nou municipis de la comarca del Priorat

query_builder   21 febrer 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El secretari general de Medi Ambient i Habitatge signa un conveni per construir 123 habitatges protegits en nou municipis de la comarca del Priorat

Les promocions se situaran a Bellmunt del Priorat, la Bisbal de Falset, Cabacés, Falset, la Figuera, el Masroig, el Molar, la Morera de Montsant i Porrera
El secretari general del Departament de Medi Ambient i Habitatge, Eduard Pallejà, i el president del Consell Comarcal del Priorat, Josep Antoni Robles, signaran demà divendres, 22 de febrer, un conveni per a la promoció de 123 habitatges amb protecció oficial en nou municipis de la comarca. També hi assistiran el director general de Promoció de l’Habitatge, Joaquim Gascó, i el director dels Serveis Territorials de Medi Ambient i Habitatge a Tarragona, Josep Lluís Pau.
 
La iniciativa s’emmarca en la voluntat del Consell Comarcal del Priorat de donar sortida a la problemàtica de l’habitatge assequible als petits municipis i en la política d’habitatge del Departament, destinada a facilitar l’accés de la ciutadania a l’habitatge digne i sostenible. El Pacte nacional per a l’habitatge explicita l’establiment de mesures de col·laboració amb els ens locals per garantir la celeritat i eficàcia per a la promoció i l’execució d’habitatges protegits. Així, i dins del marc d’aquests objectius, s’establirà demà aquest acord de col·laboració, en una primera fase, amb els ajuntaments de Bellmunt del Priorat, la Bisbal de Falset, Cabacés, Falset, la Figuera, el Masroig, el Molar, la Morera de Montsant i Porrera.
 
Les actuacions objecte d’aquesta primera convocatòria són:
 
Ajuntament de Bellmunt del Priorat       
 • Construcció de 5 habitatges a la finca situada al carrer de la Creu.
 • Construcció de 12 habitatges a la finca situada al carrer dels Massets.
           
Ajuntament de la Bisbal de Falset
 • Construcció de 4 habitatges i un aparcament a la planta baixa de la finca situada al carrer d’Eres, núm. 14.
 
Ajuntament de Cabacés
 • Construcció de 5 habitatges i un aparcament soterrani a la finca situada al camí d’accés a Cabacés.
 
Ajuntament de Falset
 • Construcció de 18 habitatges, un local d’equipaments a la planta baixa i aparcaments a la planta soterrani a la finca situada al carrer de Vedruna.
 • Construcció de 30 habitatges dotacionals, equipaments a la planta baixa i aparcaments a la finca situada a l’avinguda de la Generalitat.
 
Ajuntament de la Figuera
 • Construcció de 6 habitatges a la finca situada al carrer de l’Església.
 • Construcció de 6 habitatges a la finca situada al carrer de Colomer (Antigues Escoles).
           
Ajuntament del Masroig
 • Construcció de 6 habitatges a la finca situada a la plaça de la Vila, en el solar de l’antic Ajuntament.
 
Ajuntament del Molar
 • Construcció de 10 habitatges a la finca situada al PAU número 4.
           
Ajuntament de la Morera de Montsant
 • Construcció de 5 habitatges unifamiliars en renglera amb protecció oficial a la finca situada al carrer de la Font.
 • Construcció de 6 habitatges a la finca situada al carrer Obac.
 
Ajuntament de Porrera
 • Construcció de 10 habitatges, un local d’equipaments que ocuparà la meitat de la planta baixa i un aparcament soterrani a la finca situada a l’avinguda del Dr. R. Giol, confrontant les Escoles.
           
La Direcció General de Promoció de l’Habitatge ha elaborat els estudis arquitectònics de cada promoció, i acompanyarà i col·laborarà amb el Consell Comarcal i els respectius ajuntaments en tot el procés de foment dels habitatges amb protecció oficial.
 
A aquests 123 habitatges protegits que es construiran a la comarca del Priorat s’han d’afegir els que obtindrà Falset a partir del desenvolupament de l’àrea residencial estratègica (ARE) que hi haurà a la carretera de Gratallops a Sant Gregori. Es tracta d’un nou sector de 13 hectàrees, amb un sostre de 65.000 m2, on es construiran 650 habitatges, dels quals almenys 325 tindran algun tipus de protecció. Per tant, en els pròxims anys, a tota la comarca es construiran, com a mínim, 448 habitatges protegits.
 
Abans de l’acte de signatura del conveni, el secretari general farà, al matí, una visita al Parc Natural de la Serra de Montsant i, a la tarda, a la seu comarcal del cos d’Agents Rurals.

19:00|.Consell Comarcal del Priorat (c. de Josep Maria Gich, 1)|Falset (El Priorat)

El secretari general del Departament de Medi Ambient i Habitatge, Eduard Pallejà, i el president del Consell Comarcal del Priorat, Josep Antoni Robles, signaran un conveni per a la promoció de 123 habitatges amb protecció oficial en nou municipis de la comarca.