Sala de premsa

Una travessa simbòlica refà el camí de l'exili amb el suport de la Generalitat

query_builder   7 febrer 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Una travessa simbòlica refà el camí de l'exili amb el suport de la Generalitat

Els participants en la travessa realitzaran una visita guiada al Museu-Memorial de l'Exili de La Jonquera, organitzada pel Museu amb el suport de la Direcció General de la Memòria Democràtica

El director de Serveis Territorials del departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació a Girona, Marc Vidal, rebrà dissabte, 9 de febrer (17.00 hores), els participants en la travessa simbòlica per recordar l’exili republicà a França després de la Guerra Civil.  Els “marxaires”, que començaran la seva ruta dissabte a Beget,  arribaran a les 17h a La Jonquera i faran una visita guiada al Museu-Memorial de l’Exili. La visita l’ha organitzat el Museu amb el suport de la Direcció General de la Memòria Democràtica. També rebran els participants l’alcalde de La Jonquera, Jordi Cabezas, i la directora del Museu de l’Exili, Ana Maria Garcia.
 
La “Travessa de l’Exili”, enguany sota el títol “D’exiliats a reclosos i vilipendiats”, recupera la ruta cap a l’exili que van seguir mig milió de republicans espanyols l’any 1939. L’organitzen els Marxaires Mataró-Canigó i Amics del Camí del Nord en col·laboració amb diverses entitats de fills d’exiliats i antics combatents de la Catalunya Nord, amb el suport de la Direcció General de la Memòria Democràtica de la Generalitat.
 
La “Travessa de l’Exili”, que finalitzarà el dia 12 de febrer a la Vajol, recorrerà Beget, la Menera, Prats de Molló, Manyagues, Arlés i les Salines, entre altres municipis. En el seu recorregut, els marxants es reuniran amb entitats d’exiliats i recolliran les veus dels testimonis de l’exili. La visita al Museu de l’Exili de la Jonquera s’emmarca en aquesta treball de documentació i recuperació de la memòria de l’exili que es farà durant la travessa.

17:00|.Museu de l'Exili (C/. Major, 43)|Jonquera (L' Alt Empordà)

El director de Serveis Territorials del DIREP  a Girona, Marc Vidal, rebrà els participants de la travessa simbòlica organitzada per entitats excursionistes i fills d’exiliats