Sala de premsa

Presentació del llibre "Les normes humanitàries com a factor de pau", editat amb el suport de la Generalitat

query_builder   7 març 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Presentació del llibre "Les normes humanitàries com a factor de pau", editat amb el suport de la Generalitat

L'obra recull el conjunt de convenis de les Nacions Unides amb motiu de la commemoració del centenari de la Conferència de la Pau de La Haia (1907-2007)
El director de l’Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, participarà el pròxim dilluns, 10 de març (19.00 h), en la presentació del llibre “Les normes humanitàries com a factor de pau”. El llibre l’ha editat l'Associació per a les Nacions Unides, amb el suport de l’Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans, amb motiu de la commemoració del centenari de la Conferència de Pau de La Haia 1907-2007.
 
“Les normes humanitàries com a factor de pau” és un recull en català del conjunt de convenis de les Nacions Unides així com un repàs dels seus antecedents. El llibre commemoratiu del primer centenari de la Conferència de la Pau de La Haia de 1907 reprodueix l’Acta final i els Convenis resultants adoptats el 1907. L’estudi que acompanya el document se centra en els antecedents, desenvolupament i continguts de la Conferència, així com la projecció que ha tingut al llarg de cent anys.
 
L’acte també comptarà amb la participació del director d’aquesta edició, catedràtic de Dret Internacional Públic de la UB i vicepresident de l’Associació per a les Nacions Unides, Xavier Pons, i del magistrat del Tribunal Internacional de Justícia, Bernardo Sepúlveda, que farà una conferència sobre la legislació de les NNUU i la resolució de conflictes.
 
L’Associació per a les Nacions Unides a Espanya treballa, des de fa més de 45 anys, per la divulgació dels valors de les NNUU i el respecte dels drets humans i llibertats fonamentals. Aquest llibre és una de les seves actuacions i es tracta del primer volum d’una sèrie de reculls normatius en català en matèries de pau i seguretat de l’ANUE.
 
L’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans és la unitat de la Generalitat responsable de promoure una cultura de la pau i respecte als drets humans. És la impulsora del projecte final de l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) i, entre altres actuacions, ha coeditat el llibre “El moviment per la pau a Catalunya. Passat, present i futur”, que repassa la història del moviment pacifista a Catalunya.

19:00|.Col·legi d'Advocats de Barcelona (c. Mallorca, 283)|Barcelona (El Barcelonès)

El director de l’Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, participarà en la presentació del llibre “Les normes humanitàries com a factor de pau”.