Sala de premsa

El Punt i la Generalitat editen un llibre que recupera la memòria dels bombardejos de març de 1938 a Barcelona

query_builder   25 març 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El Punt i la Generalitat editen un llibre que recupera la memòria dels bombardejos de març de 1938 a Barcelona

Dimecres, 26 de març (19.00 h), la directora general de la Memòria Democràtica, Maria Jesús Bono, i el director d'El Punt a Barcelona, Ferran Espada, presentaran el llibre "Tres dies de març" al Col·legi de Periodistes de Barcelona
La directora general de la Memòria Democràtica, Maria Jesús Bono, i el director de les edicions de Barcelona del diari El Punt, Ferran Espada, presentaran demà dimecres, 26 de març (19.00 h), “Tres dies de març” un llibre que recupera la memòria dels bombardejos sobre la capital catalana els dies 16, 17 i 18 de març de 1938. També intervindran en la presentació l’historiador i director de l’obra, Joan Villaroya, i Núria Castellà, víctima dels bombardejos que en només 41 hores van causar la mort prop d’un miler de persones, a més de centenars de ferits. El llibre l’ha editat El Punt, dins la col·lecció “Imatges 1936-1939”, amb el suport de la DG de la Memòria Democràtica. 
 
“Tres dies de març” reconstrueix els dies 16, 17 i 18 de març a Barcelona, els pitjors pel que fa als bombardejos sobre la ciutat. Es calcula que un 20% del total de les víctimes de bombardejos van morir a Barcelona durant aquests dies. Testimonis, documents i imatges serveixen per explicar aquelles hores en què van arribar a caure 192 bombes que deixarien més de 170 edificis total o parcialment destruïts. L’obra també contextualitza els fets en el moment històric i recull la reacció de rebuig internacional als fets a través d’informes de polítics i diplomàtics i articles publicats en premsa. Entre aquestes, destaca una intervenció del primer ministre britànic Winston Churchill, el 18 de juny del 1940, en plena batalla d’Anglaterra: “Confio que els nostres conciutadans seran capaços de resistir com va fer-ho el valent poble de Barcelona”.
 
D’altra banda, la Generalitat, Transports Metropolitans de Barcelona i Ferrocarrils de la Generalitat, han coproduït una exposició sobre els bombardejos de Barcelona. “Refugi. Quan el refugi és el subsòl”, es pot visitar al vestíbul de la L-2 de l’estació de metro d’Universitat, i es podrà visitar fins al 6 d’abril. La mostra és d’accés lliure i inclou visites guiades gratuïtes cada hora. Més informació a www.barcelonabombardejada.cat.

19:00|.Col·legi de Periodistes de Barcelona (Rambla de Catalunya, 10)|Barcelona (El Barcelonès)

La directora general de la Memòria Democràtica, Maria Jesús Bono, i el director d'El Punt a Barcelona, Ferran Espada, presentaran  “Tres dies de març”, un llibre que recupera la memòria dels bombardejos sobre la capital catalana els dies 16, 17 i 18 de març de 1938.