Sala de premsa

La directora general de Cooperació Cultural inaugura a Roda de Ter la Biblioteca Bac de Roda, que acollirà el llegat del poeta Miquel Martí i Pol

query_builder   11 abril 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

La directora general de Cooperació Cultural inaugura a Roda de Ter la Biblioteca Bac de Roda, que acollirà el llegat del poeta Miquel Martí i Pol

La directora general de Cooperació Cultural, Anna Falguera; l’alcalde de Roda de Ter, Antoni Llach, i el president de la Diputació de Barcelona, Celestino Corbacho, inauguraran demà dissabte, 12 d’abril, a les 17.30 hores, la nova biblioteca pública Bac de Roda, a Roda de Ter. Amb motiu de la inauguració, durant tot el matí la biblioteca farà jornada de portes obertes i activitats diverses.
 
Aquesta biblioteca, que substituirà l’antiga biblioteca municipal Joan Riera Sala, rep el nom en homenatge al polític i guerriller català nascut a Roda de Ter i conegut com a Bac de Roda (1658-1713), i en referència al poema que Miquel Martí i Pol va dedicar al carrer i edifici que acollia el cinema de la població, inclòs en el seu llibre El Poble.
 
El nou equipament bibliotecari està ubicat a l’edifici del Teatre Eliseu. Es tracta d’una construcció modernista, obra de l’arquitecte Josep Canaleta, deixeble d’Antoni Gaudí, situada en ple centre urbà i que enguany ha estat rehabilitada. Consta de tres plantes i un altell que farà les funcions de dipòsit, té una superfície de 774 m2 i disposa d’un fons inicial de 17.050 documents, i 82 subscripcions a diaris i revistes. Cal destacar que la seva secció de música té més de 900 CD de diversos gèneres musicals, documents en DVD i altres formats electrònics.
 
La biblioteca acollirà el llegat del poeta de Roda de Ter, Miquel Martí i Pol, integrat per 6.405 libres i que conté documentació de l’arxiu personal de l’escriptor, així com un total de 110 peces d’obres d’art, algunes de les quals s’exposaran de manera permanent a les sales de la biblioteca. D’aquesta forma, la biblioteca esdevindrà un centre de referència i d’informació especialitzada en la divulgació i estudi de la vida i obra del poeta rodenc.
 
Les obres de construcció de la biblioteca han comptat amb el suport del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, que ha fet una inversió de 345.348,69 euros.

17:30|.Biblioteca Bac de Roda (Bac de Roda, 1)|Roda de Ter (Osona)

La directora general de Cooperació Cultural, Anna Falguera, inaugurarà la nova biblioteca pública Bac de Roda, a Roda de Ter.