Sala de premsa

La Generalitat presenta dilluns l'exposició "Teatre en temps de Guerra i Revolució" i lliura el I Premi de teatre 14 d'abril

query_builder   11 abril 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

La Generalitat presenta dilluns l'exposició "Teatre en temps de Guerra i Revolució" i lliura el I Premi de teatre 14 d'abril

Dilluns, 14 d'abril (11.30 h), presentació de la mostra Teatre en temps de Guerra i Revolució (1936-1939) a la Pl. Margarida Xirgu de Barcelona
 
El Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació (DG de Memòria Democràtica) commemora aquest any l’aniversari de la proclamació de la II República recuperant la memòria del teatre realitzat i representat durant la guerra i amb el lliurament del I Premi 14 d’abril de teatre. L’objectiu és recuperar la memòria històrica a través de les arts escèniques.
Dilluns, a les 11.30 h, el secretari general d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, presidirà la presentació de l’exposició Teatre en temps de Guerra i Revolució (1936-1939). La mostra, que recull fotografies, cartells i imatges del teatre representat a Catalunya entre 1936 i 1939, estarà instal·lada a l’interior d’un autobús que itinerarà per diverses localitats catalanes coincidint amb festivals teatrals. També participarà en la presentació el comissari de la mostra, l’historiador del teatre i crític Francesc Foguet.En l’acte es lliurarà material audiovisual de l’exposició.
Lliurament del I Premi 14 d’abril
Al vespre (19h), es lliurarà el I Premi 14 d’abril de teatre, un guardó que premia textos dramàtics inèdits que contribueixin a millorar el coneixement sobre la II República; la Generalitat republicana; la Guerra Civil; la repressió franquista; l’exili i la deportació i els valors i les accions de l’antifranquisme. L’acte, presidit pel secretari general d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, se celebrarà a l’Institut del Teatre. Després del lliurament del premi, les actrius Marina Mestres i Maria Rodríguez interpretaran l’obra Defensa’m perquè és mentida, una lectura dramatitzada de cartes de presos republicans en època franquista.  
El Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació (DG de Memòria Democràtica) va convocar el guardó per primer cop el 2007, amb l’objectiu que el lliurament del premi serveixi per commemorar cada any la proclamació de la II República el 14 d’abril de 1931. El premi té com a objectiu promoure la recuperació de la memòria històrica a través del teatre. Es tracta del guardó per a textos teatrals millor dotat a Catalunya (12.000€) i inclou la publicació de l’obra.
 
TEMA: PRESENTACIÓ DE L’EXPOSICIÓ TEATRE EN TEMPS DE GUERRA I REVOLUCIÓ (1936-1939)
DIA: DILLUNS, 14 D’ABRIL DE 2008
HORA: 11.30H
LLOC: PL. MARGARIDA XIRGU. BARCELONA
 

19:00|.Institut del Teatre (pl. Margarida Xirgu, s/n)|Barcelona (El Barcelonès)

El secretari general d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, presidirà l'acte de lliurament del I Premi 14 d'abril de teatre, que atorga la Direcció General de Memòria Democràtica.