Sala de premsa

Comencen les obres a Badalona per recuperar l'aigua de la canonada Ter-Trinitat

query_builder   1 abril 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Comencen les obres a Badalona per recuperar l'aigua de la canonada Ter-Trinitat

Aigües Ter Llobregat ha començat els treballs, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Badalona, per fer la canalització fins a un nou dipòsit a Montigalà
L’empresa Aigües Ter Llobregat, del Departament de Medi Ambient i Habitatge ha començat les obres per aprofitar l’aigua procedent d’una fuita de l’aqüeducte del Ter–Trinitat. Aquesta aigua circula per la riera de Canyet i es barreja amb aigua de mina. Les actuacions es fan de manera coordinada amb l’Ajuntament de Badalona.
 
Els treballs que du a terme ATLL consisteixen en la instal·lació d’una canonada que captarà l’aigua a la riera de Canyet, perquè sigui canalitzada fins a un dipòsit de 200 metres cúbics (200.000 litres) que es construirà a Montigalà, a prop de la Clínica del Carme. Des d’aquest dipòsit, es portarà l’aigua, mitjançant una altra canonada, fins a un altre punt de la zona de Montigalà, des d’on es podrà regar el parc urbà de la zona i carregar camions cisterna.
 
En aquests moments, Aigües Ter Llobregat estudia la possibilitat de prolongar aquesta xarxa perquè arribi a altres punt de la ciutat i es pugui optimitzar al màxim la infraestructura construïda.
 
El termini d’execució de les obres és d’aproximadament dos mesos, en funció de les característiques que finalment tingui la xarxa de canonades que surti del dipòsit de Montigalà.
 
El pressupost de l’actuació és de 240.000 euros, i el finançament va a càrrec de l’ATLL i de l’Ajuntament de Badalona. El cost podria ampliar-se si finalment s’acorda estendre l’abast de l’actuació.
 
 
El projecte complementa el que des de fa unes setmanes té en marxa l’Ajuntament, mitjançant el qual es capta aigua amb camions cisterna des de la bassa que hi ha a la Torre Codina.
 
Per informar sobre l’inici del projecte, el gerent d’ATLL, Joan Compte, i la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Badalona, Mercè Rius, compareixeran davant els mitjans de comunicació demà dimecres, 2 d’abril, a les 11 hores. El punt de trobada és al carrer Tomàs de Iriarte (Riera de Canyet), Badalona.

11:00|.c/ Tomàs de Iriarte (Riera de Canyet), Badalona.|Badalona (El Barcelonès)

Comencen les obres a Badalona per recuperar l’aigua de la canonada Ter-Trinitat