Sala de premsa

La Generalitat participa en la commemoració de l'aniversari del genocidi armeni

query_builder   22 abril 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

La Generalitat participa en la commemoració de l'aniversari del genocidi armeni

Dijous 24 d'abril (19.00 h), el director de l'Oficina de Promoció de la Pau i de Drets Humans, Xavier Badia, participarà en l'acte commemoratiu del genocidi armeni a l'Ateneu Barcelonès
El director de l’Oficina de Promoció de la Pau i Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, participarà dijous, 24 d’abril (19.00 h), en la commemoració del 93 aniversari del genocidi armeni a l’Ateneu Barcelonès. Els actes, organitzats per l’Associació Cultural Armènia de Barcelona (ACAB), inclouen la presentació del llibre “Armenis”, escrit pel periodista José Antonio Gurriarán, i de la pel·lícula “Heart of Two Nations – Hrant Dink"sobre el genocidi, dirigida per Nouritza Matossian. També participaran en l’acte el president de l’ACAB, Gor Abgaryan; el professor d’Història de la UAB, Francesc Espinet, qui parlarà dels fets del genocidi armeni; la directora Nouritza Matossian, i l’escriptor José Antonio Gurriarán.
 
Durant la Primera Guerra Mundial el govern dels Joves Turcs va ordenar la deportació i assassinat de més d’un milió d’armenis. El 24 d’abril de 1915 –data de l’inici del genocidi- es van detenir 250 intel·lectuals armenis, la majoria dels quals van ser executats, i es va ordenar la deportació de la població armènia que vivia a Anatòlia. El compositor Komitas, pilar de la música clàssica i espiritual armènia, va ser un dels deportats. Avui en dia, fer referència pública al genocidi armeni a Turquia pot costar fins a 3 anys de presó. L’any passat li va costar la vida al periodista turc d’origen armeni, Hrant Dink, i l’exili al premi Nobel turc Orhan Pamuk.
 
També emmarcats en la commemoració del genocidi, diumenge 27 d’abril, se celebrarà un concert de música clàssica armènia i es presentarà el llibre de Marc Morte, “Els fills d’Ararat”. En el concert, músics del Gran Teatre del Liceu interpretaran melodies del compositor armeni Komitas.
 
L’organització ACAB organitza des de fa dos anys activitats culturals sobre el poble armeni i commemora l’aniversari del genocidi.
 
L’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans és la unitat de la Generalitat responsable de promoure una cultura de la pau i respecte als drets humans i ha estat la impulsora del projecte de l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP).
 

19:00|.Ateneu Barcelonès (C/. Canuda, 6)|Barcelona ()

La Generalitat participa en la commemoració de l'aniversari del genocidi armeni