Sala de premsa

Presentació de "La Declaració de Luarca", un llibre que reclama el reconeixement del dret a la Pau

query_builder   7 abril 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Presentació de "La Declaració de Luarca", un llibre que reclama el reconeixement del dret a la Pau

Dimarts, 8 d'abril (19.00 h), el secretari de Relacions Institucionals i Participació, Josep Vendrell, participarà en la presentació del llibre al Parlament
El secretari de Relacions Institucionals i Participació, Josep Vendrell, participarà demà, dimarts 8 d’abril (19.00 h), en la presentació del llibre “La Declaració de Luarca sobre el Dret Humà a la Pau", editat per Carmen Rosa Rueda i Carlos Villán. El llibre, el publiquen conjuntament l’Associació Espanyola per al Desenvolupament i l’Aplicació del Dret Internacional dels Drets Humans (AEDIDH), la Fundació Cultura de Pau i l’editorial Madú, amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. L’Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat (Dep. Interior, Relacions Institucionals i Participació) i l’ACCD promouran les activitats de l’AEDIDH per aconseguir que les NNUU assumeixi la Declaració de Luarca sobre el dret a la pau.
 
En la presentació també intervindran el president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach; el director de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat, Andreu Felip; el president de l’AEDIDH i coautor del llibre, Carlos Villán; el síndic de Greuges, Rafael Ribó, i el representant d’Edicions Madú, Cristian Velasco.
“La Declaració de Luarca sobre el Dret Humà a la Pau" parteix de la necessitat d’un nou ordre econòmic internacional que elimini les desigualtats, l’exclusió social i la pobresa (generadores de violència), per tal que la pau sigui possible. La Declaració, redactada al poble asturià de Luarca, és la contribució de la societat civil al text que ja està elaborant l’AEDIDH per instar l’Assemblea General de l’ONU a adoptar una declaració universal del dret humà a la pau.

19:00|.Parlament de Catalunya (Parc de la Ciutadella, s/n)|Barcelona (El Barcelonès)

El secretari de Relacions Institucionals i Participació, Josep Vendrell, participarà en la presentació del llibre “La Declaració de Luarca sobre el Dret Humà a la Pau".