Sala de premsa

El vaixell medieval trobat a la Barceloneta arriba demà a Girona on serà restaurat per tècnics del Centre d'Arqueologia Subaquàtica

query_builder   20 maig 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El vaixell medieval trobat a la Barceloneta arriba demà a Girona on serà restaurat per tècnics del Centre d'Arqueologia Subaquàtica

El vaixell medieval trobat al costat de l’estació de França de Barcelona arribarà demà a la seu a Girona del Museu d’Arqueologia de Catalunya, on serà restaurat per tècnics del Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya (CASC). És previst que el camió que transportarà les fustes del tros de vaixell trobat, desmuntades peça a peça, arribi a Girona cap a les 12.30 hores.
 
A l’acte de recepció del vaixell assistiran el director dels Serveis Territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació a Girona, Miquel Sitjar; el director del Museu d’Arqueologia de Catalunya, Pere Izquierdo, i el director del CASC, Francesc Xavier Nieto, que atendran els mitjans de comunicació i informaran sobre el procés de restauració.
 
Els tècnics dels CASC, que han estat treballant en l’excavació del vaixell a Barcelona, sotmetran les fustes a un procés de dessalinització i consolidació, que pot durar uns tres anys. Primer, es remullaran amb aigua normal, després amb aigua destil·lada i, finalment, amb aigua calenta, a uns 60 graus, barrejada amb una cera sintètica, el PEG o Polietilenglicol, en proporció que anirà creixent fins al final del procés. A continuació, les restes de PEG s’eliminaran amb un assecador. Un cop finalitzada la restauració, el vaixell tornarà a Barcelona, on serà remuntat i exposat al Museu d’Història de la Ciutat.

12:30|.Museu d'Arqueologia de Catalunya (c. Pedret, 95)|Girona (El Gironès)

El director dels Serveis Territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació a Girona, Miquel Sitjar; el director del Museu d’Arqueologia de Catalunya, Pere Izquierdo, i el director del Centre d’Arqueologia Subaquàtica (CASC), Francesc Xavier Nieto, assistiran a l'acte de recepció del vaixell medieval trobat a la Barceloneta. Els tres atendran els mitjans de comunicació i informaran sobre el procés de restauració que durà a terme el CASC.