Sala de premsa

La Generalitat participa en els actes commemoratius del 70è aniversari del bombardeig a Granollers

query_builder   23 maig 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

La Generalitat participa en els actes commemoratius del 70è aniversari del bombardeig a Granollers

L'Oficina de Promoció de la Pau i de Drets Humans i la Direcció General de la Memòria Democràtica han donat suport als actes en record de les víctimes del bombardeig de 1938 organitzats per l'ajuntament
El conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, participarà diumenge, 31 de maig, en la cloenda dels actes d’homenatge a les víctimes de l’atac aeri italià
 
La Generalitat se sumarà als actes d’homenatge en record de les víctimes del bombardeig que va destruir la ciutat de Granollers fa 70 anys i que se celebraran a partir de demà i fins al diumenge 31. El director de l’Oficina de Promoció de la Pau i de Drets Humans, Xavier Badia, participarà en l’acte inaugural i el conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, participarà en la cloenda.
 
El director de l’Oficina de Promoció de la Pau i de Drets Humans, Xavier Badia, inaugurarà dissabte, 24 de maig (18 h), el Centre de Cultura per la Pau Can Jonch a Granollers. A través d’aquest nou centre, l’ajuntament impulsarà activitats per al foment de la pau i la convivència ciutadana. El projecte de foment de la cultura de la pau impulsat per l’ajuntament de Granollers ha rebut el suport de l’Oficina de Promoció de la Pau i de Drets Humans de la Generalitat. També hi participaran el director general de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat, Andreu Felip; el diputat de Participació Ciutadana de la Diputació de Barcelona, Xavier Amor; el delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel; i l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral. També hi assistiran els altres membres del consistori i de la família Jonch.
 
Durant l’acte, es plantarà al jardí de l’equipament un plançó del roure de Gernika, símbol de la pau, i el músic Jordi Savall interpretarà la peça “El cant dels ocells”. També s’inaugurarà a Can Jonch l’exposició “Els drets humans a la ciutat”, que se centra en la idea de la ciutat com a espai de convivència.
 
La inauguració del Centre de Cultura per la Pau s’emmarca en el programa d’activitats per commemorar el 70è aniversari del bombardeig de Granollers per part de l’aviació italiana i que va fer 224 morts i centenars de ferits. Els actes han rebut el suport de la Direcció General de la Memòria Democràtica de la Generalitat.
 
 
Homenatge a les víctimes del bombardeig del 38
 
La directora general de la Memòria Democràtica, M. Jesús Bono, participarà dilluns vinent, 26 de maig (19 h), en la inauguració de la rehabilitació del refugi antiaeri de la plaça Maluquer i Salvador de Granollers i de l’itinerari del bombardeig. L’itinerari inclou els llocs on van caure les bombes del 38 i els refugis de la plaça Maluquer i Salvador i la Porxada, així com el Centre Can Jonch.
 
Entre els actes per recordar el bombardeig de 1938, M.Jesús Bono participarà dimecres, 28 de maig (20 h), en la conferència “Els bombardejos de Catalunya i Granollers”. En la conferència, que anirà a càrrec dels historiadors Joan Villarroya i Joan Garriga, M.Jesús Bono explicarà les polítiques públiques en relació a la recuperació de la memòria històrica a Catalunya.
 
El responsable de l’Àrea de difusió, projectes i assessorament històric de la DG de la Memòria Democràtica, Ignasi Sardà, partiparà divendres, 30 de maig (20 h), en la inauguració de l’exposició “GR 31/5/1938” sobre el bombardeig de la ciutat. La mostra, instal·lada al Museu de Granollers, explica els fets i dóna veu als testimonis del bombardeig. També posa l’accent en el valor de la pau i la necessitat del diàleg a partir del canvis que el conflicte bèl·lic van provocar a la ciutat.
 
D’altra banda, el conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, participarà diumenge, 31 de maig (12 h), en l’acte memorial central que es farà al Teatre Auditori. En aquest acte, en el qual també participaran alcaldes d’altres ciutats catalanes bombardejades, se signarà un manifest per la pau.
 
Per a més informació, podeu contactar amb el gabinet de premsa del DIREP:
93 552 61 09/ 08
 
 

18:00|.Can Jonch (c. del Rec, 19)|Granollers (El Vallès Oriental)

El director de l’Oficina de Promoció de la Pau i de Drets Humans, Xavier Badia, inaugurarà el Centre de Cultura per la Pau Can Jonch.