Sala de premsa

Presentació del Pla dels Espais de Memòria al Penedès i del Projecte "Tots els noms"

query_builder   28 maig 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Presentació del Pla dels Espais de Memòria al Penedès i del Projecte "Tots els noms"

Demà, 29 de maig (17 h), al Consell Comarcal de l'Alt Penedès
El secretari de Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat, Josep Vendrell, presentarà demà el Pla dels Espais de Memòria a les comarques de l’Alt i el Baix Penedès i Garraf. Vendrell explicarà les prioritats d’aquest pla a les 3 comarques i presentarà els ajuts atorgats aquest any a projectes de recuperació del patrimoni memorial (trinxeres, búnquers, rutes de memòria,...) en aquesta zona. La presentació serà al Consell Comarcal de l’Alt Penedès i la presidirà el seu president, Francesc Olivella.
 
En el mateix acte, es donaran detalls d’un dels projectes de recuperació de la memòria democràtica més destacats al Penedès: Tots els noms, impulsat per l’Institut d’Estudis Penedesencs. També s’explicarà el projecte de rehabilitació dels refugis de Santa Margarida i els Monjos, que formaran part de l’itinerari dels camps d’aviació del “Vesper de la Gloriosa”. Aquestes actuacions, les primeres que es fan al Penedès de recuperació patrimonial, s’emmarquen dins el projecte Tots els noms. Intervindran en la presentació el responsable de l’Institut, Ramon Arnabat, i la directora del Museu del Vi, Montse Iniesta. El projecte ha comptat amb el suport de la Generalitat tant aquest any com el 2007.
 
Presentació  d’un llibre en record d’Eusebi Pérez
A les 20 h, el Museu del Vi de Vilafranca acollirà la presentació del llibre "Eusebi Pérez Marín. Viure per recordar, recordar per viure", que recull la trajectòria del republicà vilafranquí Eusebi Pérez Martín, que va marxar voluntari al front l'estiu de 1936 , va fer la guerra com a mecànic d'aviació, es va exiliar a França i va ser deportat al camp de concentració de Mauthausen.
Hi intervindran l’alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve; el secretari de Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat, Josep Vendrell; els autors, Rosa Toran i Ramon Arnabat; i un representant de la família.
 
Per a més informació, podeu contactar amb el gabinet de premsa del DIREP: 93 552 61 08/09

17:00|.Consell Comarcal de l'Alt Penedès (c. Hermenegild Clascar, 1-3)|Vilafranca del Penedès (L' Alt Penedès)

El secretari de Relacions Institucionals i Participació, Josep Vendrell, presentarà el Pla d'Espais de la Memòria a l'Alt i Baix Penedès i al Garraf.