Sala de premsa

El conseller Tresserras inaugura la Biblioteca El Castell de Vacarisses

query_builder   30 maig 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El conseller Tresserras inaugura la Biblioteca El Castell de Vacarisses

Serà el primer municipi català que deixa de rebre el servei de bibliobús per acollir una biblioteca
El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, visitarà aquest dissabte, 31 de maig, el municipi de Vacarisses (Vallès Occidental) per inaugurar la Biblioteca El Castell. L’acompanyarà la directora general de Cooperació Cultural, Anna Falguera.
 
El conseller arribarà, a les 11.30 hores, a l’Ajuntament de Vacarisses on es trobarà amb l’alcalde, Carles Canongia, i el president de la Diputació de Barcelona, Antoni P. Fogué, i a continuació signarà en el llibre d’honor del consistori.
 
Posteriorment, a les 12 del migdia, Tresserras es traslladarà a peu fins a l’edifici d’El Castell per presidir l’acte d’inauguració de la biblioteca municipal, que consistirà en l’actuació de l’escola municipal de música, el descobriment d’una placa commemorativa, una visita a les instal·lacions i parlaments a càrrec de les autoritats. La biblioteca també farà durant tot el cap de setmana activitats diverses i jornada de portes obertes.
 
Amb aquesta construcció es culmina el procés de millora del servei bibliotecari a la població, que es convertirà en el primer municipi català que deixa de rebre el servei de bibliobús per acollir una biblioteca.
 
L’equipament bibliotecari, ubicat a l’edifici d’El Castell, una masia del segle XI que conserva els murs medievals originals i restes de construccions gòtiques, està distribuït en dues plantes i comparteix espais amb l’escola de música. Té una superfície de 615 m2 i disposa d’un fons inicial de 7.9000 documents i 85 subscripcions a diaris i revistes. També compta amb una sala polivalent, situada en un nivell inferior i amb accés independent, que permetrà acollir presentacions de llibres, conferències o xerrades. I ofereix serveis a petits lectors; d’informació i préstec; consulta i lectura; suport a la formació; accés públic a Internet a través de WI-FI; servei multimèdia i ofimàtica, així com servei de reprografia i visites guiades a la biblioteca.
 
Les obres de construcció han comptat amb el suport del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, que ha fet una inversió de 277.550,00 euros.
 

12:00|.Biblioteca El Castell (Major, 3)|Vacarisses (El Vallès Occidental)

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, inaugurarà la Biblioteca El Castell de Vacarisses.