Sala de premsa

Arriben al Port de Barcelona deu tubs de 500 metres de llargada que serviran per a la captació d'aigua marina de la dessalinitzadora del Prat de Llobregat

query_builder   2 maig 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Arriben al Port de Barcelona deu tubs de 500 metres de llargada que serviran per a la captació d'aigua marina de la dessalinitzadora del Prat de Llobregat

.
El proper dilluns, dia 5 de maig, arribarà al Port de Barcelona un remolcador provinent de Noruega amb 10 tubs de 500 metres de llargada i 1,8 m de diàmetre. Un cop arribat al Port, es desenganxaran els tubs del remolcador i es deixaran lligats a la bocana nord.
 
Els tubs serviran per captar aigua marina de la dessalinitzadora de la conca del Llobregat. El punt de captació es troba a 2,2 km de la costa i a 30 metres de profunditat. El fet de disposar de tubs d’aquesta llargada minimitza el nombre de juntes que caldrà fer i escurça el termini de muntatge.
 
Les característiques dels tubs i del seu transport, les explicarà Joan Compte, gerent d’Aigües Ter-Llobregat, empresa pública del Departament de Medi Ambient i Habitatge, el mateix dilluns, a les 11 hores, al dic de l’est, des d’on els mitjans de comunicació podran contemplar l’arribada dels tubs.
 
El Port de Barcelona facilitarà l’accés al trencaones des de les 8 hores per als mitjans que desitgin prendre imatges de l’inici de l’operativa.

11:00|.Trencaones. Port de Barcelona|Barcelona (El Barcelonès)

El gerent d’Aigües Ter-Llobregat, empresa pública del Departament de Medi Ambient i Habitatge, Joan Compte, detallarà les característiques dels 10 tubs de 500 metres de llargada i 1,8 m. de diàmetre que serviran per a la captació d’aigua marina de la dessalinitzadora del Prat de Llobregat, així com els detalls del seu transport. Els tubs arribaran al Port de Barcelona en un remolcador provinent de Noruega. El Port de Barcelona facilitarà l’accés al trencaones des de les 8 hores per als mitjans que desitgin prendre imatges de l’operativa.