Sala de premsa

La Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat reflexiona sobre les causes de petició d'asil amb el suport de la Generalitat

query_builder   17 juny 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

La Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat reflexiona sobre les causes de petició d'asil amb el suport de la Generalitat

Les jornades comptaran amb la participació de la refugiada sèrbia defensora dels drets humans, Meri Illich, i de l'ex representant d'ACNUR a Espanya, Carlos Boggio
El director de l’Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, clourà demà dimecres, 18 de juny (12 h), les Jornades sobre Drets d’Asil i Altres Formes de Persecució. Les jornades les ha organitzat la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat -CEAR amb el suport de l’Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans.
 
Durant les Jornades, que es realitzen avui i demà a l’Ateneu Barcelonès, s’analitzaran les raons actuals per les quals les persones refugiades busquen protecció amb l’objectiu de conèixer millor aquesta realitat i buscar alternatives per fer-hi front.
 
En les jornades s’analitzaran les dificultats d’accés a l’asil, les formes de persecució no recollides a la Convenció de Ginebra, la situació de desigualtat de les dones en el respecte dels drets fonamentals, el treball europeu per a integrar les noves formes de persecució i el cas dels refugiats mediambientals, entre altres temes. Per fer-ho, hi participaran experts en drets fonamentals com l’ex representant d’ACNUR a Espanya, Carlos Boggio; la refugiada sèrbia defensora dels drets humans, Meri Illich, i el professor de Relacions Internacionals de la UAB, Rafael Grasa, entre d’altres.

19:00|.Ateneu Barcelonès (c.Canuda, 6)|Barcelona (El Barcelonès)

El director de l’Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, clourà les Jornades sobre Drets d’Asil i Altres Formes de Persecució.