Sala de premsa

El conseller Saura recull dilluns el Premi a la millor iniciativa de foment de la participació que atorga l'ONU

query_builder   20 juny 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El conseller Saura recull dilluns el Premi a la millor iniciativa de foment de la participació que atorga l'ONU

Dilluns, 23 de juny, a la seu de Nacions Unides a Nova York
El conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya, Joan Saura, recollirà el pròxim dilluns (Nova York, 10h) el màxim guardó que atorguen les Nacions Unides a iniciatives de foment de la participació ciutadana en la presa de decisions polítiques. El guardó l’atorga la Divisió d'Administració Pública i Gestió del Desenvolupament del Departament d'Assumptes Econòmics i Socials de les Nacions Unides (UNPA) i és el reconeixement d'excel·lència en el servei públic més prestigiós en el panorama internacional. El conseller recollirà el premi de mans de la vicesecretària general de l’ONU, Asha Rose-Migiro, a les 11.45h aproximadament. També hi assistiran el secretari de Relacions Institucionals i Participació, Josep Vendrell, i el director general de Participació Ciutadana, Marc Rius. A les 17h, Rius participarà en una taula rodona sobre la participació en les polítiques públiques amb representants d’altres països premiats.
 
Per a anivellar la competició entre països amb índex de desenvolupament molt diferent, l’ONU estableix cinc regions i es tria un guanyador per a cadascuna d’elles: Àfrica, Àsia i el Pacífic, Europa i Amèrica del Nord, Llatinoamèrica i el Carib i Àsia occidental. La Direcció General de Participació Ciutadana de la Generalitat de Catalunya ha guanyat el premi a l’Impuls de la participació en el procés d'elaboració de decisions polítiques mitjançant mecanismes innovadors dins la regió d’Europa i Amèrica del Nord. El guardó reconeix la trajectòria de la Generalitat en l’àmbit de la participació des de la creació de la DG de Participació Ciutadana (2004), la primera de tot l’Estat. Des de llavors, la DGPC ha col·laborat amb gairebé tots els departaments del Govern en el disseny i l'execució de processos participatius i ha introduït la participació en àmbits inèdits fins ara: la reforma de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, el Pla d'equipaments penitenciaris, el Pla d'investigació i desenvolupament 2005-2008, el reglament d'espectacles públics, etc.
 
Creats l’any 2003, els Premis al Servei Públic tenen com a objectiu reconèixer institucions públiques de tot el món pels seus èxits en la millora del servei públic i del bon govern. Mitjançant una competició anual, reconeix els esforços institucionals per a dissenyar i prestar els serveis als ciutadans d'una manera eficaç i promovent la participació de la ciutadania en la gestió, provisió dels serveis i definició de les necessitats. Poden optar als premis, organitzacions i institucions públiques de nivell nacional i subnacional (administració pública regional, local, etc.), organitzacions privades o consorcis públic-privats que prestin serveis públics.
 
A les 9.15h, el conseller atendrà els mitjans en el Punt de Premsa del Consell de Seguretat de l’ONU
 
*Els periodistes que no tinguin l’acreditació de Nacions Unides i vulguin cobrir aquest acte, han d’enviar una carta del seu editor a Gary Fowlie (Unitat acreditacions) al fax 212 963-4642. Més informació a www.un.org/media/accreditation

09:15|.ONU (1a Avinguda- C/ 46)| (Estats Units)

El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, recull el premi a la millor iniciativa de foment de la participació ciutadana que atorga l'ONU. A les 9.15h (15.15 h a Catalunya) el conseller atendrà els mitjans en el punt de premsa del Consell de Seguretat de Nacions Unides. A les 10h començarà la cerimònia de lliurament i a les 11.45h el conseller Saura recollirà el guardó.