Sala de premsa

Un llibre recupera la història del judici sumaríssim i l'afusellament de 1.717 republicans

query_builder   21 juliol 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Un llibre recupera la història del judici sumaríssim i l'afusellament de 1.717 republicans

La directora general de la Memòria Democràtica, Maria Jesús Bono, presentarà demà (19.30 h) la investigació de l'historiador Joan Corbalan, que ha comptat amb el suport de la Generalitat
La directora general de la Memòria Democràtica, Maria Jesús Bono, presentarà demà dimarts, 22 de juliol (19.30 h), el llibre “Justícia, no venjança” de l’historiador Joan Corbalán al Museu d’Història de Catalunya. També participarà en la presentació el director del Museu d’Història de Catalunya, Agustí Alcoberro; el president de l’Associació Pro-memòria als Immolats, Pere Fortuny; el professor d’Història Contemporània de la UB, Joan Villarroya, i l’autor Joan Corbalán.
 
“Justícia, no venjança”, editat l’Associació Pro-memòria als Immolats per la Llibertat a Catalunya, és el resultat del treball de l’historiador Joan Corbalán sobre els judicis sumaríssims militars il·legals a què es van sotmetre 1.717 republicans. De la investigació de Corbalán, que ha comptat amb el suport de la Direcció General de la Memoria Democràtica, es desprén que tots ells van ser condemnats a pena de mort, afusellats al Camp de la Bota i, posteriorment, enterrats al Fossar de la Pedrera del cementiri de Montjuïc. 
L’Associació Pro-memòria als Immolats per la Llibertat a Catalunya és una entitat dedicada a mantenir viu el record dels republicans executats pel franquisme a Catalunya per raons polítiques i ideològiques. L’associació va demanar l’any 2006 l’anul·lació dels judicis sumaríssims celebrats en acabar la guerra civil i també promou l’homenatge amb motiu de l’aniversari de l’afusellament de l’expresident Lluís Companys. Pere Fortuny ha rebut aquest any la Creu de Sant Jordi en reconeixement al seu treball per a la recuperació de la memòria històrica.
La Direcció General de la Memòria Democràtica és la unitat del govern encarregada d’impulsar una política pública de recuperació de la memòria democràtica.
 
Per a més informació, podeu contactar amb el gabinet de premsa del DIREP: 93 552 61 08/09

19:30|.Museu d'Història de Catalunya (pl. Pau Vila, 3)|Barcelona (El Barcelonès)

La directora general de la Memòria Democràtica, Maria Jesús Bono, presentarà el llibre “Justícia, no venjança” de l’historiador Joan Corbalán.