Sala de premsa

Roda de premsa de presentació de l'exposició 'Adéu a la tele'

query_builder   19 setembre 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Roda de premsa de presentació de l'exposició 'Adéu a la tele'

El secretari de Mitjans de Comunicació, Carles Mundó, i el director general de Difusió Corporativa, Jordi Fortuny, presentaran el proper dilluns, 22 de setembre, l’exposició Adéu a la tele. De l’UHF a la TDT, que es mostrarà a partir del 23 de setembre al Palau Robert. L’acte tindrà lloc a les 11.00 hores i comptarà amb la presència dels comissaris de l’exposició, els periodistes Carles Capdevila i Xavier Morral, que comentaran la mostra als periodistes. En la roda de premsa, el secretari de Mitjans de Comunicació donarà a conèixer les darreres novetats en el procés d'implantació de la Televisió Digital Terrestre (TDT) a Catalunya.
 
El mateix dia 22 de setembre, a les 19.00 hores, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, inaugurarà oficialment l’exposició. L’acompanyaran els dos comissaris de la mostra; i el director artístic, Pep Gatell (La Fura dels Baus), a més del secretari de Mitjans de Comunicació, Carles Mundó, i el director general de Difusió Corporativa, Jordi Fortuny.

L'exposició Adéu a la tele pretén recórrer i analitzar els canvis que ha experimentat la televisió com a mitjà de comunicació, especialment ara, amb l’arribada de la TDT. La mostra també vol contribuir a recuperar el prestigi social de la televisió i allunyar-la de les fórmules que l’hagin pogut desacreditar en els darrers anys. Aquesta exposició és una col·laboració entre els departaments de la Presidència i de Cultura i Mitjans de Comunicació i s’inscriu en el Pla d’actuació de la TDT.

El contingut d’Adéu a la tele aprofita el pas de la televisió convencional a la digital per reflexionar sobre la televisió que s’ha fet fins ara i la que es veurà i es consumirà en el futur més immediat, amb la incorporació de les noves tecnologies com ara Internet, YouTube o la televisió a través del telèfon mòbil. La mostra està dividida en cinc àmbits: “Donem-hi un parell de voltes”, “El programa de la teva vida”, “Tu tries”, “Tens dos minuts?” i “Com ho veus?” En diferents moments de la mostra es proposa la participació dels visitants i, d’aquesta manera, per exemple, s’escollirà “el millor programa de la història de la televisió” en opinió dels participants en la votació. L’evolució de les votacions es podrà consultar in situ. Una altra de les sales apel·la a la nostàlgia dels espectadors, que podran visionar fragments dels programes més coneguts (concursos, sèries, especials cap d’any, programes d’animals...) i de les emissions que, per algun motiu especial, els hagin marcat en la seva vida. Així, es podran veure els millors gols de la història del futbol, les millors frases, les imatges més vistes o les millors pífies.
 
L’exposició comptarà amb un total de cent pantalles de televisió, quatre càmeres –amb teleprompter inclòs– i sis “llits mecanitzats”, dotat cadascun d’una pantalla digital, a més dels diferents sistemes interactius de votació i participació. Durant els tres mesos i escaig que la mostra estarà oberta al públic hi haurà un conjunt d’activitats paral·leles que ajudaran a aprofundir en la qüestió, com ara programes en directe des del mateix Palau Robert, tallers i fòrums de debat i reflexió.
 
Aquesta inciativa ha comptat amb la col·laboració de les diferents televisions de Catalunya i, d’una manera especial, de TVC i RTVE.

11:00|.Palau Robert (Passeig de Gràcia, 107)|Barcelona (El Barcelonès)

El secretari de Mitjans de Comunicació, Carles Mundó, i el director general de Difusió Corporativa, Jordi Fortuny, presentaran l’exposició Adéu a la tele. De l’UHF a la TDT, que es mostrarà a partir del 23 de setembre al Palau Robert. L’acte comptarà amb la presència dels comissaris de l’exposició, els periodistes Carles Capdevila i Xavier Morral. En la roda de premsa, el secretari de Mitjans de Comunicació donarà a conèixer les darreres novetats en el procés d'implantació de la Televisió Digital Terrestre (TDT) a Catalunya.