Sala de premsa

Presentació del cicle de conferències sobre estratègies no violentes per fer front a les injustícies

query_builder   29 setembre 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Presentació del cicle de conferències sobre estratègies no violentes per fer front a les injustícies

Dimarts, 30 de setembre (11 h), el director de l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans, Xavier Badia, participarà en la presentació del curs a la Casa del Tíbet
 
El director de l’Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, participarà demà, 30 de setembre (11 h), en la presentació del cicle de formació sobre estratègies no violentes per fer possibles altres móns a la Casa del Tíbet de Barcelona.
 
El cicle “Una força més poderosa que la violència” l’han organitzat conjuntament la Casa del Tíbet i el Centre per a la Innovació Social (Nova) amb el suport de l’Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat i del departament de Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona. També participaran  en la presentació el director de la Casa del Tíbet, Thubten Wangchen; el director de Nova, Martí Olivella, i el director del departament de Cooperació Internacional, Pau i Solidaritat de l’Ajuntament de Barcelona, Manel Vila.
 
El cicle analitzarà les estratègies de no violència que han seguit líders com ara Gandhi per fer front al conflicte i, entre d’altres experiències concretes, s’explorarà la resposta no violenta en la lluita pels drets civils dels negres americans. També s’analitzaran l’experiència en el procés d’independència de l’ Índia, el cas dels objectors de consciència, la lluita per la veritat als genocidis de l’Àfrica dels grans llacs, etc.
 
L’inici del cicle -2 d’octubre- es fa coincidir amb l’aniversari del naixement de Gandhi, pioner de la no violència social i política. Durant les sessions, que finalitzaran el 29 de novembre, es projectaran documentals sobre conflictes i experiències de resolució de conflictes i, per analitzar-los, es comptarà amb la participació d’experts en cada cas.
 
L’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans és la unitat de la Generalitat responsable de promoure una cultura de la pau i respecte als drets humans. Entre d’altres actuacions, es la impulsora de l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP).
 
TEMA : PRESENTACIÓ DEL CICLE DE CONFERÈNCIES SOBRE ESTRATÈGIES NO VIOLENTES
DIA : DIMARTS, 30 DE SETEMBRE DE 2008
HORA : 11 H
LLOC : CASA DEL TIBET. CARRER ROSSELLÓ, 181. BARCELONA
 
 
 

11:00|.Casa del Tibet (c. Rosselló, 181)|Barcelona (El Barcelonès)

El director de l'Oficina de promoció de la Pau i els Drets Humans, Xavier Badia, participarà en la roda de premsa de presentació del cicle de conferències "Una força més poderosa que la violència"