Sala de premsa

El conseller Saura presideix l'acte de dignificació de la fossa de Cervera i presenta la Guia dels Espais de la Guerra Civil de la Segarra

query_builder   4 setembre 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El conseller Saura presideix l'acte de dignificació de la fossa de Cervera i presenta la Guia dels Espais de la Guerra Civil de la Segarra

Saura visitarà el Clot dels Aubins, indret que s'inclou en la xarxa d'Espais de Memòria com a testimoni de la persecució religiosa a La Segarra
El conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, presidirà demà, divendres 5 de setembre, l’acte de dignificació de la fossa comuna de Cervera i presentarà la senyalització i la Guia dels Espais de la Guerra Civil de la Segarra. Es tracta de dues actuacions que s’emmarquen en la xarxa Espais de Memòria de Catalunya, un projecte de la Direcció General de Memòria Democràtica (Dep, Interior, Relacions Institucionals i Participació) que pretén senyalitzar i difondre el coneixement el patrimoni memorial i els espais emblemàtics de la Guerra Civil i la lluita per la democràcia (búnquers, fosses, rutes d’evasió, trinxeres...).
 
A les 15:30 hores, el conseller Saura, acompanyat de la directora general de la Memòria Democràtica, Maria Jesús Bono, arribarà a la Paeria de Cervera (Plaça Major, 1) on el rebrà el paer en cap, Joan Valldaura. Tot seguit es dirigirà al Consell Comarcal de la Segarra. Durant el trajecte, la comitiva s’aturarà davant els panells que senyalitzen l’Itinerari pels Espais de la Guerra Civil a la Segarra i expliquen la història de la Universitat de Cervera (centre de detenció durant la guerra) i el CEIP Balmes.
 
A les 16:15 hores, el conseller  presentarà els itineraris i la Guia dels Espais de la Guerra Civil de la Segarra i la dignificació de la fossa de Cervera a la seu del Consell (Pg. Jaume Balmes 3). També participaran en la presentació el president del Consell Comarcal de la Segarra, Xavier Casoliva, l’historiador i coordinador de la guia, Jordi Oliva, i el director de Pagès Editors, Lluís Pagès. (Després de la presentació, el conseller atendrà els mitjans de comunicació que ho desitgin)
 
A les 17:00 hores, Saura visitarà el Clot dels Aubins, on van ser afusellats 20 claretians l’any 1936. L’indret ha estat senyalitzat dins l’itinerari històric de La Segarra per recordar la persecució religiosa a la zona durant la Guerra Civil.
 
Dignificació de la Fossa de Cervera
A partir de les 17:30h, començarà l’acte de dignificació i senyalització de la fossa comuna del cementiri de Cervera, que acull les restes d’unes 400 persones.  L’acte, que vol ser un homenatge a les víctimes de la Guerra Civil a la zona, reunirà alguns familiars de persones enterrades a la fossa i inclourà la lectura de poemes de Pere Quart i Màrius Torres i la interpretació d’algunes peces musicals. Les intervencions del paer en cap, Joan Valldaura, i el conseller Joan Saura tancaran l’acte. 
 
TEMA: ACTE DE DIGNIFICACIÓ DE LA FOSSA DE CERVERA
DIA: DIVENDRES 5 DE SETEMBRE
HORA:  17:30 HORES
LLOC: CEMENTIRI DE CERVERA

16:15|.Consell Comarcal de la Segarra. Sala F.Buireu (Pg/. Jaume Balmes, 3)|Cervera (La Segarra)

Presentació de la Guia dels Espais de la Guerra Civil de la Segarra