Sala de premsa

Homenatge a les víctimes dels camps d'extermini nazis a Sallent

query_builder   16 gener 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Homenatge a les víctimes dels camps d'extermini nazis a Sallent

Dissabte, 17 de gener, a les 16.30 h, al Cementiri Municipal Àngel Custodi de Sallent (Bages)
L’acte l’han organitzat l’Ajuntament de Sallent i l’Amical de Mauthausen i altres camps nazis de concentració amb el suport de la Direcció General de la Memòria Democràtica
 
Sallent retrà homenatge dissabte, 17 de gener (16.30 h), als veïns del municipi morts als camps d’extermini nazis. L’acte l’han organitzat l’Ajuntament de Sallent i l’Amical de Mauthausen i altres camps nazis amb el suport de la Direcció General de la Memòria Democràtica (Dept. Interior, Relacions Institucionals i Participació).
 
Hi participaran el director dels Serveis Territorials a Catalunya Central del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Carles Llussà; l’alcalde de Sallent, Jordi Moltó; la presidenta de l’Amical Mauthausen, Rosa Toran; Montserrat Ruiz, néta de deportat, i l’historiador sallentí, Ferran Sánchez.
 
En l’acte, es descobrirà una placa i es farà una ofrena floral al Cementiri Municipal Àngel Custodi en record dels veïns de Sallent que van morir en els camps nazis entre 1940 i 1945. La placa, de granit negre, recordarà el nom dels deu veïns que van morir als camps de concentració. Posteriorment, a la Sala Vilà Valentí, es farà un concert a càrrec de Josep Lladó (guitarra) i Gerard Sibila (clarinet). Més tard, a la mateixa sala, s’inaugurarà l’exposició “Resistents i deportades” La mostra es podrà visitar fins al 24 de gener.
 
L’acte en record de les víctimes del nazisme a Sallent coincideix amb la commemoració del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust el proper dia 27 de gener.

16:30|.Cementiri Municipal Angel Custodi|Sallent (El Bages)

El director dels Serveis Territorials a Catalunya Central del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Carles Llussà; l’alcalde de Sallent, Jordi Moltó; la presidenta de l’Amical Mauthausen, Rosa Toran; Montserrat Ruiz, néta de deportat, i l’historiador sallentí, Ferran Sánchez, participaran en l'acte d'homenatge a les víctimes dels camps d'extermini nazis a Sallent.