Sala de premsa

ATENCIÓ MODIFICACIÓ: Medi Ambient i Habitatge inicia els treballs forestals a les zones afectades per les nevades

query_builder   23 gener 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

ATENCIÓ MODIFICACIÓ: Medi Ambient i Habitatge inicia els treballs forestals a les zones afectades per les nevades

.
El Departament de Medi Ambient i Habitatge va iniciar ahir els treballs per restablir els desperfectes forestals ocasionats per les nevades de finals de desembre a la Garrotxa. Avui, 23 de gener, a les 11 hores, la directora general del Medi Natural, Núria Buenaventura, i el director dels Serveis Territorials de Medi Ambient i Habitatge a Girona, Emili Santos, visitaran els treballs que s’estan fent a la zona forestal de Riudaura i atendran els mitjans de comunicació.
 
Durant les darreres setmanes, el Departament de Medi Ambient i Habitatge ha treballat en la valoració sobre el terreny dels danys ocasionats i ha fet un inventari exhaustiu per determinar el grau d’afectació dels boscos de la Garrotxa, el Ripollès, la Selva, l’Alt Empordà i Osona. En aquesta valoració d’afectació, que està acabant d’analitzar, hi han treballat tècnics forestals de l'àrea de Medi Natural, del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i membres del cos d’Agents Rurals. Tots han treballat de manera coordinada amb la comissió de seguiment constituïda al Consell Comarcal de la Garrotxa i del Consorci dels EINS del Ripollès.
 
L’episodi de llevantada amb neu en cotes baixes del dia 26 de desembre va causar nombrosos danys en la vegetació forestal localitzada en les cotes a partir de 400 metres en amunt. Els gruixos de neu va provocar que les capçades de la vegetació arbòria haguessin de suportar durant hores una capa molt adherida i pesant que va provocar el trencament de branques i troncs i el desarrelament d’alguns arbres. La vegetació més afectada han estat les alzines i els roures, així com el pi rajolet i la pinassa. 

11:00|.Ajuntament. Pl.Gambeto,1|Riudaura (La Garrotxa)

La directora general del Medi Natural, Núria Buenaventura, i el director dels Serveis Territorials de Medi Ambient i Habitatge a Girona, Emili Santos, visitaran els treballs que s’estan fent a la zona forestal de Riudaura i atendran els mitjans de comunicació