Sala de premsa

El director general del Patrimoni Cultural inaugura al mNACTEC l'exposició Explorant els inicis de l'Univers

query_builder   29 gener 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El director general del Patrimoni Cultural inaugura al mNACTEC l'exposició Explorant els inicis de l'Univers

El director general del Patrimoni Cultural i president del consell rector del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), Josep M. Carreté, inaugurarà demà, divendres 30 de gener, a les 11 hores, l’exposició Explorant els inicis de l’Univers. El CERN, l’LHC i la física de partícules, dins el programa El mNACTEC com a aparador dels experiments del CERN, finançat per la FECYT (Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología).
 
Pel seu caràcter divulgatiu, l’exposició –organitzada pel mNACTEC- pretén acostar la física de partícules i l’origen de l’Univers al gran públic, explicant-ne els experiments de recerca que s’estan duent a terme al Centre Europeu de Recerca Nuclear (CERN). La recreació a mida real del túnel subterrani n’és un dels elements principals de l’exposició i el seu objecte vertebrador. L’exposició compta amb elements històrics que van formar part d’altres experiments realitzats al CERN. La mostra s’ha realitzat amb material reciclable, lleuger i fàcil de desmuntar, per tal que pugui itinerar pels museus del Sistema Territorial del mNACTEC o a diferents institucions.
 
Horaris: L’exposició romandrà oberta fins al 31 de gener de 2010, de dimarts a divendres de 10 a 19 hores; dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14.30 hores. Juliol i agost de dimarts a diumenges de 10 a 14.30 hores.

11:00|.Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC). Rambla d'Ègara, 270|Terrassa (El Vallès Occidental)

Inauguració de l’exposició Explorant els inicis de l’Univers. El CERN, l’LHC i la física de partícules