Sala de premsa

El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació porta a Tortosa la mostra itinerant "Més enllà de l'objecte. Obres de la Col·lecció MACBA"

query_builder   29 gener 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació porta a Tortosa la mostra itinerant "Més enllà de l'objecte. Obres de la Col·lecció MACBA"

Demà, divendres 30 de gener, a les 20.00 hores, s’inaugura a l’Antic Escorxador de Tortosa l’exposició Més enllà de l’objecte. Obres de la Col·lecció MACBA, que portarà 82 obres del fons del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) a vuit poblacions catalanes. A l’acte d’inauguració assistiran la directora general de Cooperació Cultural, Anna Falguera; l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el gerent del MACBA, Joan Abellà. També hi assistiran el director dels Serveis Territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació a Terres de l'Ebre, Xavier Vega; el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Tortosa, Joan Caballot, i la conservadora responsable de la Col·lecció MACBA, Antònia Maria Perelló, co-comissària de l’exposició.
L'exposició reuneix una selecció d’obres significatives d’una trentena d’artistes, que permet fer una mirada a l’art català de començaments de la segona meitat del segle XX, on els comissaris situen les arrels d’algunes de les ruptures més significatives en relació a l’informalisme. Així, es mostren algunes de les manifestacions artístiques de la segona meitat dels seixanta i els primers anys dels setanta. La mostra inclou tant pintures, com escultures o fotografies. A més, l’exposició es complementa amb una proposta educativa adreçada tant al públic adult com l’escolar (Primària, Secundària i Batxillerat).
 
A més del MACBA, en l’organització de la mostra hi col·laboren els municipis que l’acolliran, Figueres, Granollers, Lleida, Manresa, Mataró, Pineda de Mar i Tortosa, i la Fundació Palau de Caldes d’Estrac.
 
Emmarcada en el projecte Arts Visuals en Gira, aquesta és la cinquena exposició itinerant produïda pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació que es presenta dins el programa de circuits i difusió cultural als municipis. Les mostres itinerants produïdes pel Departament responen a l’objectiu de difondre l’art contemporani, en multiplicitat de suports, arreu de Catalunya i amb la col·laboració dels mateixos ajuntaments.

20:00|.Sala Antoni Garcia. Antic Escorxador. Rambla Felip Pedrell, 5|Tortosa (El Baix Ebre)

Inauguració a Tortosa de l'exposició Més enllà de l'objecte. Obres de la Col·lecció MACBA