Sala de premsa

Una travessa simbòlica refà el camí de l'exili 70 anys després amb el suport de la Generalitat

query_builder   30 gener 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Una travessa simbòlica refà el camí de l'exili 70 anys després amb el suport de la Generalitat

Dissabte, 31 de gener (19 h), la directora general de la Memòria Democràtica, M.Jesús Bono, presentarà la conferència de l'historiador Ruben Doll sobre l'exili, a Prats de Molló (Catalunya Nord)
La directora general de la Memòria Democràtica de la Generalitat, M.Jesús Bono, presentarà demà, 31 de gener (19 h), la conferència sobre l’exili a Prats de Monlló (Catalunya Nord). La conferència “L’exili de 1939, derrota d’un procés democràtic”, a càrrec de l’historiador Rubén Doll, s’emmarca en la Travessa 1939-setanta anys d’exili-2009, que compta amb el suport del Memorial Democràtic.
 
Diumenge, 1 de febrer (12 h), Bono rebrà els participants en la travessa simbòlica per recordar l’exili republicà a França després de la Guerra Civil a l’Ajuntament de Costoja (Vallespir). A més, la directora general de la Memòria Democràtica, rebrà els “marxaires” dilluns, 2 de febrer (13 h), a Arlés. A les recepcions de Costoja i Arlés intervindran els alcaldes d'aquestes poblacions, regidors descendents d'exiliats i representants de l’entitat Fils et Filles de Républicains Espagnols et Enfants de l'Exode (FFREEE).
 
La “Travessa de l’Exili”, enguany sota el títol “Setanta anys d’exili”, recupera la ruta cap a l’exili que van seguir mig milió de republicans espanyols l’any 1939. L’organitzen els Marxaires Mataró-Canigó i Amics del Camí del Nord en col·laboració amb diverses entitats de fills d’exiliats i antics combatents de la Catalunya Nord, amb el suport del Memorial Democràtic de la Generalitat.
 
La “Travessa de l’Exili” comença demà al Coll d’Ares, pas emblemàtic del pas d’exiliats, seguint la carena fronterera fins el coll de Malrem i prosseguint pels mateixos indrets que les travesses anteriors. La Travessa finalitza el dia 3 de febrer a la Vajol, recorrerà la Menera, Prats de Molló, Sant Llorens de Cerdans i Arles, entre altres municipis.
 
TEMA: RECEPCIÓ DELS MARXAIRES AL MUNICIPI DE COSTOJA
DIA: 1 DE FEBRER de 2009
HORA: 12 H
LLOC: AJUNTAMENT DE COSTOJA. ROUTE ECOLE, S/N. COSTOJA (CATALUNYA NORD)
 
TEMA: RECEPCIÓ DELS MARXAIRES AL MUNICIPI D'ARLÉS
DIA: 2 DE FEBRER DE 2009
HORA: 13 H
LLOC: AJUNTAMENT D’ARLES. CATALUNYA NORD

19:00|.Salle du Foyer Rural (Place du Foiral)| (Catalunya del Nord )

La directora general de la Memòria Democràtica de la Generalitat, M.Jesús Bono, presentarà la conferència  “L’exili de 1939, derrota d’un procés democràtic”, a càrrec de l’historiador Rubén Doll. la conferència s’emmarca en la Travessa 1939-setanta anys d’exili-2009, que compta amb el suport del Memorial Democràtic.