Sala de premsa

Figueres, amb el suport de la Generalitat, recorda diumenge la darrera sessió de les Corts republicanes l'1 de febrer de 1939 al Castell de Sant Ferran

query_builder   30 gener 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Figueres, amb el suport de la Generalitat, recorda diumenge la darrera sessió de les Corts republicanes l'1 de febrer de 1939 al Castell de Sant Ferran

El secretari general d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, participarà en l'acte commemoratiu diumenge, 1 de febrer (11 h)
El secretari general d’Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat, Joan Boada, participarà diumenge, 1 de febrer (11 h), en la presentació de l’audiovisual “Figueres, febrer del 39”. Amb la projecció de l’audiovisual arrenca el programa d’actes commemoratius "1 de febrer de 2009, del 70è aniversari de la darrera sessió de les Corts republicanes en territori espanyo”l. Els actes els ha organitzat l’Ajuntament de Figueres amb el suport del Memorial Democràtic de la Generalitat.
 
També participaran en l’acte l’alcalde de Figueres, Santi Vila; el comissari de l’exposició “Figueres 1 de febrer. Capital de la República”, Jordi Canal, i Richard Elelman, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Figueres i president de la Comissió “Figueres, febrer de 1939”. Després dels parlaments, es projectarà l’audiovisual.
 
“Figueres, febrer del 39” arrenca amb imatges de Figueres als anys 30 i una entrevista a una veïna del municipi, testimoni de l’època. També recrea la darrera reunió de les Corts Republicanes, celebrada a les cavallerisses del castell de Sant Ferran. El documental recrea també el pas a França, en el darrer tram de l’avinguda de Perpinyà de Figueres.
 
Figueres, 1 de febrer de 1939
Diumenge es compliran el 70è aniversari de la darrera sessió de les Corts Republicanes en territori estatal, que es va celebrar al Castell de Sant Ferran de Figueres l'1 de febrer de 1939, abans de marxar a l’exili.
 
Entre els actes que ha organitzat l’Ajuntament de Figueres per commemorar-ho, dissabte, 7 de febrer, el conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, inaugurarà el monument en record dels exiliats de la Guerra Civil espanyola. També està prevista per al 6 de febrer la presentació del llibre “Yo, Manuel Azaña, tomo la palabra”, escrit per Francisco Cánovas, Premi Nacional d’Història, així com una exposició sobre l’experiència de Figueres durant la Guerra Civil i una conferència sobre els esdeveniments succeïts durant la primera setmana de febrer de 1939 a Figueres.
 
 
 

11:00|.Castell de Sant Ferran. Pujada del Castell s/n|Figueres (L' Alt Empordà)

El secretari general d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, participa en la commemoració de la darrera sessió de les Corts Republicanes l'1 de febrer del 39 al Castell de Sant Ferran