Sala de premsa

El web www.memoria.cat s'amplia amb documentació inèdita sobre les repressions de la guerra i la postguerra a Manresa

query_builder   12 febrer 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El web www.memoria.cat s'amplia amb documentació inèdita sobre les repressions de la guerra i la postguerra a Manresa

Divendres, 13 de febrer (20 h), la directora general de la Memòria Democràtica de la Generalitat, M.Jesús Bono, participarà en la presentació del web www.memoria.cat/repressions
La directora general de la Memòria Democràtica de la Generalitat, M.Jesús Bono, participarà divendres, 13 de febrer de 2009, a les 20 hores, en la presentació del web sobre les repressions de la guerra i la postguerra a Manresa (www.memoria.cat/repressions). El nou web amplia els continguts d’entrevistes i d’informació sobre la República i els bombardejos a Manresa de la pàgina memoria.cat, que va comptar amb el suport de la Direcció General de la Memòria Democràtica.
 
La presentació del web, realitzat pel Grup d’Estudis per a la Recerca i Difusió de la Memòria Històrica de Manresa, comptarà amb la participació dels autors del web, Joaquim Aloy i Pere Gasol. També hi assistirà el director dels Serveis Territorials a la Catalunya Central del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Carles Llussà. Després dels parlaments, es projectaran diversos curtmetratges que es poden trobar al web i fragments de l’entrevista amb Mossèn Riba, el capellà de Manresa que va sobreviure a la repressió antireligiosa de la reraguarda republicana.
 
Entre els continguts més destacats, el web recull sis documentals sobre les repressions, entrevistes a familiars d’assassinats a la reraguarda republicana i d’afusellats durant el franquisme, i vídeos d’entrevistes al monjo de Montserrat i historiador, Hilari Raguer, i al mossèn Josep Riba. A més, recull gairebé dos-cents documents inèdits sobre empresonaments, execucions, sumaris judicials, documents personals de les víctimes, peticions de clemència... documents de l’Arxiu Comarcal del Bages i de la famosa “Causa General”.

20:00|.Auditori de Caixa Manresa (la Plana de l'Om, 5)|Manresa (El Bages)

La directora general de la Memòria Democràtica de la Generalitat, M.Jesús Bono, participarà en la presentació del web sobre les repressions de la guerra i la postguerra a Manresa (http://www.memoria.cat/repressions).