Sala de premsa

El conseller Tresserras visita els estands de les quinze galeries d'art catalanes presents a ARCOmadrid'09

query_builder   12 febrer 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El conseller Tresserras visita els estands de les quinze galeries d'art catalanes presents a ARCOmadrid'09

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, acompanyat pel secretari de Cultura, Eduard Voltas, visita demà, divendres 13, els estands de les quinze galeries catalanes que presentaran les seves propostes artístiques en la 28a edició de la fira ARCOmadrid’09, que té lloc de l’11 al 16 de febrer. Les galeries aportaran la seva visió de l’art actual en el nucli central de la fira, al Programa general, a ARCO40 i en el programa comissariat Solo Projects.
 
A la Programació General d’ARCO es comptarà amb la presència de 12 galeristes catalans: Angels Barcelona, Carles Taché, Estrany-De la Mota, Joan Prats, Miguel Marcos, Nogueras Blanchard, Oriol Galeria d’Art, Palma Dotze, Polígrafa/Joan Prats-Artgràfic, Projectesd, Senda i Toni Tàpies.
 
A ARCO40 es presenta la més recent producció artística nacional i internacional. Hi participen 55 galeries de tot el món, tres d’elles catalanes: ADN Galeria, Llucià Homs i Masart Galeria.
 
Al programa comissariat Solo Projects hi participen les galeries Palma Dotze i Toni Tàpies. Palma Dotze presenta un projecte d’Antoni Muntadas i Rogelio López Cuenca, comissariat per Jacopo Crivelli Visconti de la Bienal de Sao Paulo. La galeria Toni Tàpies portarà obra de Tere Recarens, comissariada pel crític d’art català David G. Torres.
 
La Generalitat de Catalunya, a través de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), dóna suport a les galeries catalanes participants a la Fira mitjançant una línia de subvencions per a l’assistència i participació a fires, festivals i mercats internacionals que suposa un ajut de fins a un 40% del cost total de l’activitat i amb un import màxim de 6.000 euros per galeria.
 

16:00|.Recinte firal d'IFEMA| (Comunitat de Madrid)

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, acompanyat pel secretari de Cultura, Eduard Voltas, visitarà els estands de les quinze galeries catalanes que presentaran les seves propostes artístiques en la 28a edició de la fira ARCOmadrid’09.