Sala de premsa

La Generalitat presenta dijous a Tarragona "Deconstruir la guerra", una eina didàctica contra la violència

query_builder   18 febrer 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

La Generalitat presenta dijous a Tarragona "Deconstruir la guerra", una eina didàctica contra la violència

Dijous, 19 de febrer (19 h), el director de l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, presentarà el llibre a la Sala d'actes del Departament de Cultura a Tarragona. Dimarts 24, la presentació es farà al Ven
El director de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans (Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació), Xavier Badia, presentarà dijous, 19 de febrer (19 h), el llibre-CD “Deconstruir la guerra” a Tarragona. L’obra, realitzada per quatre membres de Justícia i Pau (Francesc Benítez, Tica Font, Pere Ortega i Alejandro Pozo), és una eina didàctica per ensenyar als alumnes de secundària com solucionar els conflictes sense recórrer a la violència i a la guerra. També participaran en la presentació la directora dels Serveis Territorials a Tarragona del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Hortensia Grau; el director dels Serveis Territorials a Tarragona del Departament d’Educació, Vicente Villena, i la coautora del llibre, Tica Font.
 
La unitat didàctica parteix de la constatació que, durant anys, els alumnes han estudiat els successius conflictes que ha patit el nostre país, Europa o el món. Però poques vegades se’ls parla de conflictes armats actuals; de les causes que s’amaguen darrere una guerra; de les víctimes dels conflictes; o de les alternatives que existeixen per resoldre conflictes sense recórrer a la violència.
 
Amb aquest llibre, l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans posa en marxa la nova col·lecció “Apunts de Pau i Drets Humans” de materials didàctics i pedagògics centrats en la cultura de la pau i la defensa i la promoció dels drets humans. La col·lecció està pensada per donar suport al professorat de primària i de secundària i a entitats que es dediquen a la formació dels infants i joves.
 
Dimarts 24, presentació al Vendrell
El director de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, també presentarà “Deconstruir la guerra” el dimarts 24 de febrer (19 h) al Centre Cívic l'Estació del Vendrell (La Rambla, 1). També hi participaran la directora dels Serveis Territorials a Tarragona del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Hortènsia Grau; el director dels Serveis Territorials a Tarragona del Departament d’Educació, Vicente Villena, i la coautora del llibre, Tica Font.

19:00|.Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Casa de la Generalitat (c. Major, 14)|Tarragona (El Tarragonès)

El director de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans, Xavier Badia, presentarà el llibre-CD “Deconstruir la guerra” a Tarragona. L’obra és una eina didàctica per ensenyar als alumnes de secundària com solucionar els conflictes sense recórrer a la violència i a la guerra.